Home » Tag Archives: контрола на интернет

Tag Archives: контрола на интернет

Египет ја легализираше построгата контрола на интернетот

Египетскиот претседател Абдел Фатех ал Сиси го потпиша законот со кој се зајакнува контролата врз интернетот во земјата Законот за “компјутерски криминал” им овозможува на властите преку правосудните органи да наредат блокирање на веб-сајтовите кои претставуваат закана за египетската национална безбедност или економија. Администраторот или уредникот на веб-страниците со слични ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365