Home » Tag Archives: Корисничко искуство

Tag Archives: Корисничко искуство

Користете го звукот како ‘кратенка’ до одлично корисничко искуство

Можеби не сме свесни за тоа, но човечкиот мозок процесира звук побрзо отколку која било друга сетилна дразба, што го прави одлична нервна кратенка за побрзо разбирање. “Истражувањата имаат покажано дека на човечкиот мозок му се потребни 146 милисекунди за да реагира на звук. Тоа е побрзо од допир (149 ... Read More »

Зошто корисничкото искуство секогаш треба да доаѓа на прво место?

”Акциите зборуваат погласно од изјавите на мисиите.” Доколку КИ индикаторот повеќе се однесува на ‘’Корисничко искористување’’ наместо ‘’Корисничко искуство’’, бизнисите се фокусирaaт на профитабилност. Профитабилноста креирана врз насочување на клиентите, интрузивност и иритација едноставно е неодржлива. Кога брзата заработка се  става пред подобрувањето на корисничкото искуство тогаш не станува збор ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365