Home » Tag Archives: мобилно рекламирање

Tag Archives: мобилно рекламирање

Мобилното рекламирање сè уште не го достигна својот целосен потенцијал!

Според истражувањето на WARC, повеќе од половина од огласувачите немаат формална стратегија за огласување на своите брендови на мобилните уреди Мобилни уреди се веќе етаблирани како суштински дел од маркетинг миксот, но новиот извештај на WARC укажува на тоа дека сè уште постои голем простор за раст, со цел оглсувачите ... Read More »

Shazam ‘’ги заборави’’ насловите на песните со цел да нагласи не толку познати факти за Алцхајмеровата болест

Сега кога мобилните станаа најинтимно со нас поврзана технологија, тоа може да биде и добра причина истата да не потсети на човечноста, па и на нашата смртност. Приврзани сме природно кон оние апликации кои имаат нагласени човечки карактеристики и кои континуирано не следат наоколу, како што е и случајот на Siri ... Read More »

Мобилното рекламирање на интернет во САД придонесува речиси за половина од приходите од маркетинг

Речиси половина од целокупното рекламирање на Интернет во САД е мобилно, со вкупни приходи од онлајн медиуми  кои достигнале до $ 32.7bn во првата половина на 2016 година, според најновите податоци  од IAB. Извештајот на PwC од 1 ноември  наведува дека оваа е највисока бројка досега, која расте речиси 19% повеќе ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365