Home » Tag Archives: никола тесла

Tag Archives: никола тесла

Денес е Светскиот ден на радиото

Во светот, 13 февруари е познат како Светски ден на радиото УНЕСКО го воспостави овој датум во 2011 година, како потсетник за 1946 година, кога беше емитувана првата програма на радиото на Обединетите Нации. Целта на обележување на овај ден е промовирање на можностите на радиото, медиум кој допира до ... Read More »

Новата реклама на Тесла Моторс по “сценарио“ на Никола Тесла

Електричната сила може да ја движи светската машинерија, порачува компанијата Тесла Моторс во новата реклама снимена по “оригиналното сценарио“ на големиот научник Никола Тесла. “Тоа не е сон, туку едноставен подвиг на елетричниот инжинеринг. Електричната сила може да ја движи светсната машинерија без употреба на нафта или гас“. Вака почнува ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365