Home » Tag Archives: огласувачка индустрија

Tag Archives: огласувачка индустрија

Лансиран е Ad-women.com, глобален регистар на женски таленти во огласувачката индустрија

Станува збор за иницијатива зад која стојат две жени креатвки, Лина Францон и Јохана Јохансон, со крајна цел за создавање на порамноправна огласувачка индустрија. Иницијативата започна во есента 2016 година, кога два пријателки и поранешни колешки го започнаа шведскиот претходник на овој проект, “Kreatörskvinnor“. Добија многу позитивни реакции и барања ... Read More »

Магазинот AdAge ја објави листата на најуспешните жени во огласувачката индустрија во Европа за 2018 година

Оваа листа ги претставува жените кои ја обликуваат рекламната индустрија во Европа Ad Age објави својата листа Women to Watch Europe 2018, која претставува група од 20 жени номинирани заради нивниот успех и работа на унапредување на индустријата на маркетинг, огласување и медиуми. Ова е трета година како се објавува ... Read More »

Cannual Report 2017 – сеопфатен водич низ огласувачката индустрија во Централна и Источна Европа

Целта на Извештајот CANNUAL Report е да им помогне на компаниите кои работат во регионот на Централна и Источна Европа да се запознаат со комуникациските трендови и да добијат детален опис на огласувачките пазари во одделни земји WeCAN, мрежа на независни комуникациски агенции од Централна и Источна Европа, неодамна го ... Read More »

Започна Eurobest 2013

Еуробест - Маркетинг365

Eurobest , еден од најмасовните огласувачки фестивали на стариот континент (порано познат како Европски Адвертајзинг Фестивал), започна вечерва во Лисабон. Ќе трае до Петок кога официјално ќе бидат прогласени победниците во дваесетина категории. Ова е веќе 6-то издание на фестивалот кој претходниве три години се вдоми во Лисабон а претходно ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365