Home » Tag Archives: онлајн

Tag Archives: онлајн

Инфографик: Зошто денес е неизбежна повеќеканалната стратегија

Денешните купувачи ги истражуваат производите онлајн пред да ги купат во продавница, но исто така и ги тестираат производите во продавниците пред да ги купат онлајн Едно ново истражување фрла светло на навиките на купување на потрошувачите кои сакаат да ги истражат своите производи онлајн пред да ги купат во ... Read More »

Google ќе ги враќа парите потрошени за реклами на сајтови со лажен сообраќај

Google започна да врши поврат на парите на огласувачите и партнерските агенции кои го користеа DoubleClick Bid Manager-oт, откако пронашле докази дека некои од рекламните огласи биле прикажувани на веб страници со лажен сообраќај. Откако информираа стотина партнери за проблемите со лажниот сообраќај, од Google понудија да надохнадат околу 7% ... Read More »

3 чекори кои ПР професионалците мора да ги преземат во случај на ПР криза

ПР  кризата може да се прошири онлајн пред милионска публика за време од само неколку минути. Начинот на кој една организација реагира е најважен. Проблемот мора да се санира веднаш или пак штетата која ќе настане ќе добие широки размери. Еве неколку совети со кои можете да избегнете катастрофа: 1.Извинете ... Read More »

Во интернет преносот на Супер Бол отсега се вклучуваат и рекламите

Телевизиската мрежа CBS која го пренесува највредниот од рекламен аспект светски спортски настан – Супер Бол, најави дека отсега во интернет стримингот на натпреварот ќе бидат вклучени и рекламите кои досега можеа да се следат само на ТВ. Со оваа новина на огласувачите ќе им биде достапен пакет за закуп, па ... Read More »

САД : Приходите од online огласување за прв пат поголеми од приходите од ТВ огласување

Додека кај нас во Македонија маркетинг агенциите мака мачат да им објаснат на нивните клиенти дека буџетот за ТВ огласување треба пополека да го прелеваат во online (и прилично тешко им оди)….од САД за прв пат стигна информација дека online огласувањето веќе го надмина она на ТВ. Приходите од огласување ... Read More »

Македонскиот пазар на онлајн огласување во 2013 „тежел“ скоро 2 милиони евра

Според следењето на пазарот на интернет огласување за 2013 година, направено од Httpool во соработка со Ipsos Strategic Pulse, во минатата година се потрошени 1.940.017 евра. За споредба, во 2012 биле потрошени нешто повеќе пари, 1.945.715 евра. Оваа сума е добиена со следење на 40-тина македонски веб дестинации и забележување ... Read More »

Грција е лидер во регионот кога станува збор за online огласување

03.12.2013 Грција, со вкупно вложени 94 милиони евра во online огласувањето за 2012 година (според AdEx Benchmark извештајот на IAB Europe) е лидер во регионот според сумата која тамошните огласувачи ја инвестирале за да се огласувааат на дигиталните медиуми. Следува Бугарија со речиси тројно помалку (24 m) апсолутно инвестирани средства, ... Read More »

Пазарот на онлајн огласување во Европа забележа досега најголема вредност

маркетинг365

Ако се верува на извештајот на IAB Europe во однос на средствата кои за 2012 година се инвестираа во онлајн огласување, минатата година можеме да ја прогласиме за најуспешна досега. Имено, според AdEx Benchmark 2012 – водичот за потрошувачка за online огласување во речиси цела Европа (26 пазари да бидеме попрецизни), ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365