Home » Tag Archives: рудник САСА

Tag Archives: рудник САСА

Рудник САСА вложува во обновување на системот за затоплување на здравствениот дом во Македонска Каменица

По повод 7-ми Април – Светскиот ден на здравјето, рудникот САСА донесе одлука за набавка и инсталација на опремата за целокупна реконструкција на системот за затоплување на здравствениот дом „Гоце Делчев“ во Македонска Каменица. Ова беше договорено на средбата со раковството на Здравствениот дом на која менаџментот на рудникот се ... Read More »

Ново зголемување на платите во Рудник САСА

Менаџерскиот тим на рудникот за олово и цинк САСА донесе одлука за ново зголемување на месечните примања на сите вработени за пет проценти, почнувајќи од 1. јануари оваа година. Со ова најново зголемување, платите во рудникот САСА ќе бидат и до 30% повисоки од просечните плати во рударската индустрија во ... Read More »

Информација за повреда на работно место во Рудник САСА

Раководејќи се според стандардите и процедурите за безбедност и здравје при работа, Рудник САСА ја информира јавноста дека денеска (29 јануари 2019) околу 6 часот и 30 минути, при редовно извршување на работни задачи во една од рудничките јами, еден работник се здобил со лесна телесна повреда. Постапувајќи согласно процедурите ... Read More »

И оваа година Рудник САСА продолжува со финансирање на значајни проекти за развојот на локалната заедница

Членови на менаџерскиот тим на рудникот за олово и цинк САСА го одржаа редовниот годишен состанок со здруженијата и институциите од локалната заедница. Целта на состанокот што го организираше САСА е натамошно унапредување на комуникацијата и соработката меѓу компанијата и локалната заедница, како и запознавање на компанијата со потребите на ... Read More »

Рудникот САСА целосно опреми училници во средното училиште во Македонска Каменица

Рудникот за олово и цинк САСА целосно опреми пет училници во средното училиште „Миле Јаневски – Џингар“ во Македонска Каменица. Училниците, кои ги користат ученици од рударската насока, добија комплетно нов инвентар и современа информатичка опрема, неопходни за извршување на секојдневните училишни активности. Вкупната донација е во вредност од приближно ... Read More »

Инвестиција на Рудник САСА во реконструкција на терени за спорт

Благодарение на соработката помеѓу локалната самоуправа и Рудник САСА, младите, спортистите и граѓаните на Македонска Каменица од денеска ќе можат да спортуваат, рекреираат и дружат на целосно реконструираните спортски терени лоцирани во рамки на основното училиште „Миле Јанески Џангар“ во центарот на градот. Покрај неопходните градежни активности, со планот за ... Read More »

Рудник САСА применува најсовремени практики и стандарди за заштита на животната средина

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули престојуваше во работна посета на рудникот за олово и цинк САСА. Делегацијата која го посети рудникот ја сочинуваа службеници од ресорното министерство, како и од Управата за животна средина, кои беа придружувани од градоначалничката на Македонска Каменица, Соња Стаменкова. За ... Read More »

Олег Телној ја презема функцијата генерален директор на рудникот САСА

Од 17-ти мај функцијата генерален директор на рудникот за оволо и цинк САСА од Македонска Каменица ја извршува Олег Телној. Назначувањето на Олег Телној за нов генерален директор на САСА е дел од долгорочната  стратегија за развој на САСА поставена од страна на инвеститорот – компанијата Централ Азија Металс од ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365