Home » Tag Archives: рудник САСА (page 2)

Tag Archives: рудник САСА

Менаџментот на САСА нуди покачување на платите на сите вработени и дополнителни вложувања во подобри услови за работа

Преговорите меѓу раководството на рудникот САСА и синдикатот – членка на Мултиетничкиот синдикат на образованието (МЕСО), влегуваат во завршна фаза. Согласно потишаната спогодба за преговори, раководството на САСА го достави до синдикатот предлогот за зголемување на платата на вработените и натамошно унапредување на условите за работа во компанијата, што соодветствува ... Read More »

Рудникот САСА започна проект за пошумување на јаловиштето и локалните ерозивни подрачја

На Меѓународниот ден на шумите – 21. Март, рудникот САСА потпиша меморандум со Шумарскиот факутет од Скопје за долгорчна соработка во реализација на активности од областа на животната средина и тоа: производство на растителен саден материјал; пошумување на јаловишта и голини; одгледување, нега и заштита на пошумени насади и научни ... Read More »

Рудникот САСА отвори канцеларија за комуникација со локалната заедница

Рудникот за олово и цинк САСА ја отвори својата прва локална канцеларија за комуникација со граѓаните. Канцеларијата е сместена во зградата на општината Македонска Каменица, а нејзината основна цел е да им овозможи на сите заинтересини граѓани од градот и населените места во неговата околина што полесно да ги добијат ... Read More »

Централ Азија Металс: Продолжуваме со вложувањата во одржлив развој на рудникот САСА и на локалната заедница

Пред претставници на Владата, Собранието, локалнатa управа,  бизнисот, академската заедница и другите општествени сегменти во Македонија, членовите на Бордот на директори на Централ Азија Металс (Central Asia Metals, AIM: CAML), новиот сопственик на рудникот САСА, ја претставија својата визија за идниот одржлив развој на најголемиот рударски коплекс во земјата. – ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365