Tag: тв криза

Владата и предлага на АААВМУ пролонгирање на примената на спорните ставови од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

На денешната владина седница, Владата го усвои Предлогот за измени и дополнувања на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со ...

#ТВКриза – Националните телевизии со обвинувања кон операторите, а операторите наводите ги оценуваат како неточни и тенденциозни!

Петте приватни национални телевизии Алсат, Алфа, Канал 5, Сител, Телма здружени во Македонската медиумска асоцијација (ММА) денеска на прес конференција ...