Home » Tag Archives: тинејџери

Tag Archives: тинејџери

Која социјална мрежа најмногу ја користат тинејџерите?

Една неодамнешно истражување во САД покажа дека Инстаграм го престигна Снепчет по бројот на корисници, но разликата е многу мала Снепчет со години е омилена социјална мрежа меѓу тинејџерите, кои Фејсбук, каде што се нивните мајки, татковци, баби и дедовци, го заменија со оваа мрежа која постарите сеуште не ја ... Read More »

Тинејџерите драматично го напуштаат Фејсбук

Тинејџерите ја напуштаат социјалната мрежа Фејсбук во корист на други платформи како што се Снепчат или Инстагран, покажува студија од истражувачкиот центар „Пју”, пишува Гардијан. Во студијата за оваа година, „Пју“ објави дека Фејсбук се користи, „значително помалку“,  од процентот на тинејџери кои се изјасниле дека користат Јутјуб  (85%), Инстаграм (72%) ... Read More »

Впечатливо видео со моќна порака по повод Денот на вљубените

По повод Денот на вљубените и месец февруари кој во САД се обележува и како Месец за подигнување на свеста за насилството во тинејџерските врски, организацијата Day One, посветена на намалување на зачстеноста на сексуалната злоупотреба и насилство и агенција BBDO Њујорк, објавија впечатливо анимирано видео кој ги предупредува тинејџерите ... Read More »

Дебелина заради реклами

Тинејџерите кои повеќе од три часа дневно гледаат програми со реклами, понездраво се хранат од децата кои помалку гледаат во малите екрани. Во просек, овие тинејџери дури 10 пати во текот на денот нешто грицкаат, чипс, кекс или пијат газирани пијалоци. На годишно ниво, тоа се дури 500 нездрави ужинки. ... Read More »

Која е генерација Z? Како тинејџерите ја конзумираат содржината

Под стрес, глобални, внимателени, флуиден идентитет, бунтовници, технолошки “домородци”- ова се само некои од поимите со кои се опишува генерација Z Генерално се дефинира како генерација родена приближно помеѓу 1996 година до 2011 година и оваа генерација го сочинува 25% од населението во светот, а наскоро ќе ја надмине втората ... Read More »

Burger King на фантастичен начин укажа на суровата реалност за насилството помеѓу тинејџерите

Овај бренд спроведе своевиден социјален експеримент во еден од своите ресторани, докажувајќи некои поразувачки статистики за насилството помеѓу тинејџерите Насилничкото однесување е нешто што е присутно во сите краеви и култури во светот, но она што е исто така присутно во сите култури во светот е игнорирање на врсничкото насилство. ... Read More »

Snapchat е двојно повеќе популарен од Instagram помеѓу американските тинејџери

Инвестициската компанија Piper Jaffray спроведе истражување помеѓу американските тинејџери за нивните омилени социјални мрежи, а 47% од нив рекле дека тоа е Snapchat Инвестициската компанија Piper Jaffray го објави својот годишен извештај „Taking Stock With Teens“ во кој ја истражи употребата на социјалните мрежи помеѓу тинејџерите во 44 американски држави, ... Read More »

Знаете ли што е Финстаграм и зошто младите, а посебно тинејџерите го сакаат?

За корисниците тоа е место каде што можат да ги „исфрлат“ сите свои фрустрации или едноставно да објават нешто што на својот вистински профил не би сакале да го имаат Кога и да се појави некоја новина, голема е веројатноста прво да ја прифатат младите корисници. А кога станува збор ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365