Home » Tag Archives: туристи

Tag Archives: туристи

Три земји чии што туристи трошат најмногу на годишни одмори!

Еве вест која треба да ги интересира македонските хотелиери, туристички оператори и други туристички работници. Кинеските туристи изминатата година потрошиле најногу пари на своите патувања, вкупно над 258 милијарди американски долари што е за 5% повеќе во споредба со претходната (2016) година, така “оставајќи“ ги зад нив туристите од САД, ... Read More »

Овие симпатични и уметнички QR кодови ги водат туристите на тура низ Хонг Конг

Ловот на храмови, галерии и улична храна во Кина е потпомогнат од поинакви QR кодови од оние на кои сме навикнати Hong Kong Central е најпознат бизнис кварт во Хонг Конг, но Туристичката заедница на Хонг Конг се обидува луѓето да се заинтересираат за него како место за разгледување и ... Read More »

Кампања: Шведска доби свој сопствен телефонски број

Пред некоја година на Маркетинг365 пишувавме за еден интересен пристап кога туристичкото биро на Шведска (VisitSweeden) ја стартуваше кампањата  во која кога креираа “службен“ Твитер акаунт на Шведска (@Sweeden), кој го распределуваа на нивните граѓани и им дозволуваа да твитаат што тие мислат дека е најдобро како би привлекле гости во Шведска. Имаше ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365