Home » Tag Archives: ХУОЈ

Tag Archives: ХУОЈ

Хрватското здружение за ПР организира годишна конференција на 11 и 12. јуни во Опатија

(РЕГИОН) – Хрватското здружение за односи со јавноста (ХУОЈ) на 11 и 12 јуни во Опатија ќе ја организира 16-тата по ред стручна конференција. И оваа година конференцијата ќе угости странски предавачи а меѓу другите и Anne Gregory, претседателката на здружението Global Alliance of Public Relations and Communication Management, Karen Sanders, Association ... Read More »

Александра Колариќ ре-избрана за претседател на хрватското здружение за односи со јавност

(РЕГИОН) – Александра Колариќ е ре-избрана за претседател на ХУОЈ (Хрватското здружение за односи со јавност), објави изборниот одбор на ХУОЈ во својот првичен , не-официјален извештај. За Колариќ својот глас го дале 155 гласачи, додека за нејзинот конкурент Даниел Колетиќ гласале 65 избирачи. На изборите своето право на глас го ... Read More »

Хрватска ги доби своите први 24 лиценцирани ПР професионалци

(РЕГИОН) – Хрватското здружение за односи со јавноста (ХУОЈ) додели вкупно 24 сертификати со кои за прв пат ги лиценцираше ПР професионалците од оваа земја. ХУОЈ уште во Јуни започна со процесот за сертифицирање, со цел да постави стандард во стручноста и подигнување на квалитетот на самата професија Односи со ... Read More »

Објавени резултатите од истражувањето за состојбата на ПР професијата во Хрватска

Истражувањето кое ХУОЈ (Хрватско здружение за односи со јавноста) го спроведе меѓу домашните комуникациски стручњаци во декември 2013г., во соработка со агенцијата за истражување ИПСОС Плус, покажува дека во 2014 година ПР професионалците очекуваат стабилизација на пазарот на односи со јавност. Дури 70% од стручњаците за односи со јавност кои ... Read More »

PR 2020 – Конференција за односи со јавноста во Опатија (17 i 18 Октомври)

PR 2020, 14-тата конференција на Хрватското здружение за односи со јавноста (ХУОЈ) ќе се оддржи во Опатија на 17 и 18 Октомври во Гранд Хотелот “4 Опатински цвета“ Звезди на овогодинешната PR  2020 конференција ќе бидат Ralph Tench , познат универзитетски професор и раководител на докторски студии на Leeds Business School, како ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365