Tag: Централ Азија Металс

Пет години од влезот на ЦАМЛ во САСА – 52 милиони долари веќе инвестирани во одржлив развој и дополнителни вложувања планирани за наредните години

Рудникот САСА ја одбележа 5-годишнината од приклучувањето кон Централ Азија Металс (ЦАМЛ) – специјализирана рударска компанија со седиште во Лондон, ...

Централ Азија Металс: Продолжуваме со вложувањата во одржлив развој на рудникот САСА и на локалната заедница

Пред претставници на Владата, Собранието, локалнатa управа,  бизнисот, академската заедница и другите општествени сегменти во Македонија, членовите на Бордот на ...