Home » Tag Archives: Airbnb

Tag Archives: Airbnb

Париз бара 12,5 милиони евра од Airbnb поради нелегални огласи

Градот Париз го тужи Airbnb заради објавување на 1.000 нелегални огласи за изнајмување на сместување, што оваа американска компанија може да ја чини 12,5 милиони, изјави во неделата градоначалникот на Париз, Ан Идалго. Според францускиот закон, сопствениците на куќи во Париз може да ги изнајмуваат нивните имоти на платформите за ... Read More »

И Airbnb на удар на Европската Унија

Европската комисија ја обвини Airbnb, онлајн платформата за резервација на туристичко сместување, поради повреда на правото на ЕУ. Поточно, Европската комисија смета дека Airbnb ги крши правилата на ЕУ во поглед на истакнувањето на цената за сместување на нивните веб-сајтови, односно дека не се издвојува јасно цената за сместување во ... Read More »

Airbnb во понудата ја стави цела Шведска

Шведска се одлучи за необичен пристап во промовирање на земјата како туристичката дестинација, така што во  најновиот промотивен спот ја понуди цела земја на Airbnb. Овај потег е направен во соработка со шведската креативна агенција, Forsman & Bodenfors, а ја слави „слободата на талкање“ –принцип кој во оваа земја е ... Read More »

Како маркетинг директорот на Airbnb ја претвори компанијата во супер бренд за само 18 месеци

Брајан Чешки, CEO и еден од основачите на Airbnb, го контактираше Џонатан Милденхал за превземање на улогата на Chief Marketing Officer во Airbnb пред 18 месеци, Милденхал вели дека тогаш бил малку скептичен. Тој сепак работеше за еден од најголемите продавачи на приказни и еден од највепечатливите брендови во светот – ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365