Home » Tag Archives: Global Ad Trends

Tag Archives: Global Ad Trends

И покрај ризиците, огласувачите планираат да инвестираат 30 милијарди долари во онлајн видео огласување

Проверете ги најновите трендови претставени во Global Ad Trends на WARC, со фокус на видео огласувањето Се очекува дека огласувачите оваа година ќе потрошат вкупно 30 милијарди долари за онлајн видео огласување, а поголемиот дел од таа сума ќе оди на социјалните медиумски платформи и покрај ризиците за брендовите и ... Read More »

WARC го објави новиот Извештај за глобалните трендови во огласувањето фокусиран на принтот и дигиталното издаваштво

Комбинираните приходи на печатените брендови во светот на глобално ниво опадна до 27,8 милијарди долари во периодот помеѓу 2012 и 2017 година, при што порастот на приходите од тиражите и дигиталното огласување не е доволен за да се ублажи падот на 40,1 милијарди долари во налози за принт огласи во ... Read More »

Успешните брендови издвојуваат 13% од своите медиски буџети на надворешно рекламирање

WARC го објави својот најнов извештај за огласувачките трендови, Global Ad Trends, со нагласок на надворешното рекламирање WARC, меѓународна организација посветена на огласувањето и ефикасноста на медиумите, го објави својот најнов месечен извештај за огласувачките трендови, Global Ad Trends, во кој се прикажуваат најновите сознанија од светската огласувачка индустрија со ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365