Home » Tag Archives: HURA

Tag Archives: HURA

Унапредете го својот метод на брифирање

Хрватското здружение за комуницирање на пазарот, HURA ја претстави брошурата „Добар брифинг – насоки за брифирање“ наменет за сите огласувачи кои сакаат да го унапредат процесот на брифирање на агенциите и да оставарат подобри резултати на своите кампањи Квалитетен бриф овозможува конструктивен дијалог, подобри резултати, но и ги оптимизира трошоците. ... Read More »

Маркетинг професионалците од Хрватска ќе може да се сертифицираат како судски вештаци за комуникации

Програмата на HURA ќе влијае на професионализација во индустријата со зголемување на бројот на стручњаци за регулација и саморегулација и на судските вештаци за пазарно комуницирање. Пријавите се отворени до 3 ноември, а можат да се пријават членовите на HURA, но и сите заинтересирани (РЕГИОН) – Со цел зголемување на ... Read More »

Најновата Европска иницијатива ќе ги подобри методите за мерење на видливоста на дигиталните кампањи

Хрватското здружение за пазарно комуницирање (HURA) како водечко стручно здружение во секторот на пазарните комуникации во Хрватска, овие денови на нашите пазари го претставува новиот Европски стандард за видливоста на дигиталното огласување. Оваа најнова иницијатива на европско ниво ја покренаа Европската група за координација на видливоста на онлајн огласите, Светското ... Read More »

HURA започнува проект за сертифицирање на стручњаците за (само) регулација

Заради зголемен притисок на регулаторите на индустријата, HURA (Хрватското здружение за деловно комуницирање) за агенциите кои се нејзини членки започна нова програма на едукација. Идејата е да се едуцираат вработените во агенциите во членство на HURA, за саморегулацијата и регулацијата во индустријата, а најдобрите помеѓу нив ќе се сертифицираат како ... Read More »

Работата во огласувачката индустрија е перцепирана како креативна, стручна и добро платена

Според резултатите од истражувањето кои ги спроведе HURA во соработка со агенцијата Ipsos, повеќето испитаници би им ја препорачале работата во маркетинг агенциите на другите Хрватското здружение за деловно комуницирање HURA, спроведе истражување за репутацијата на струката на огласување во Хрватска. Целта на истражувањето било да се утврди колку јавноста ... Read More »

Подгответе се за новиот BalCannes

Наскоро се отвараат пријавите за шестото издание на BalCannes На почетокот на јуни ќе бидат отварени пријавите за BalCannes на кој се претставуваат најдобрите мали и големи агенции од регионот, во организација на HURA (Хрватско здружение за деловно комуницирање) и Weekend Media фестивалот. Најдобрите проекти од регионот ќе бидат избрани ... Read More »

Истражување за соработката на агенциите со огласувачите

Хрватското здружание на агенции за деловно комуницирање (HURA), во соработка со агенцијата за истражување на пазарот IPSOS, спроведе истражување за соработката на огласувачите со маркетинг агенциите на репрезентативен примерок од високо позиционирани огласувачи во јуни и јули 2016 година. Истражувањето покажало дека 98% од огласувачите користат услуги на маркетинг агенциите ... Read More »

Давор Брукета е избран за нов претседател на Управниот одбор на HURA

Собранието на HURA (Хрватско здружение за деловни комуникации) вчера избра ново раководство на здружението кое ќе претседава во наредните четири години. За Претседател на Управниот одбор на HURA е избран Г-дин Давор Брукета од агенцијата Bruketa&Žinić, додека пак останати членови на Управниот одбор ќе бидат и Божидар Абрамовиќ (OMD Media), Даниел Акерман (Degordian), Марио Фрацуљ (McCann ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365