Tag: macedonia

Нова иновативна терапија за хематолошки малигни болести, која овозможува двојно подолго преживување без прогресија на болеста, достапна за пациентите во Македонија

Нова надеж за болните од хематолошки малигни болести во Р. Македонија е пристапот до новиот таргетиран лек GAZYVA® (obitunuzumab), за ...