Home » Tag Archives: snapchat

Tag Archives: snapchat

Diageo ги повлече сите реклами од Snapchat

Еден од најголемите светски произведувачи на пијалоци, Diageo, донесе одлука да ги повлече сите свои реклами од социјалната мрежа Snapchat (Снепчет) додека не изнајде решение како своето огласување да го насочи само кон лица постари од 18 години. Регулаторното тело кое ги прегледува огласите во Велика Британија (Advertising Standards Authority ... Read More »

Snapchat воведе спонзорирани анимирани филтри за брендовите

Snapchat воведе нова опција – Спонзорирани анимирани филтри, со цел да им помогне на брендовите да ја анимираат својат публика. Новите филтери ќе им овозможат на брендовите да додадат анимација на фотографиите и видозаписите. Исто така, Snapchat дополнително ќе воведе опција за таргетирање на Спонзорираните анимирани филтри. Филтрите ќе можат ... Read More »

Snapchat додаде 4 нови карактеристики помеѓу кои и најбараната- групниот разговор

Snapchat штотуку јавно ги објави четирите нови опции кои ги додаде на својата апликацијата, со што повторно влегува во трката да стане најпопуларна мрежа во полето на социјалните медиуми каде конкуренцијата за вниманието на потрошувачите и бизнисите станува се поголема. Со ново- додадените опции, Калифорниската компанија влегува во  најтесниот круг на ... Read More »

Зошто Snapchat ќе го позајмува моделот на кабелска телевизија?

Mоделот на кабелска ТВ може да се појави на Интернет, доколку информациите од минатата недела околу еден можен модел за лиценцирање на Snapchat се вистинити. Според нив, издавачите ќе примаат надомест за лиценцирање за нивната содржина на Snapchat Discover , наместо да прават продажба на реклами семите  и притоа ќе добиваат ... Read More »

Snapchat игра креирана од Under Armour

Ако викендов го користевте Snapchat и се движевте радознало низ спортските канали или секцијата Discover, најверојатно добивте покана од Under Armour за да играте игра. Таа игра, на Snapchat корисниците им овозможува да влезат во светот создаден од најновата рекламна кампања на Droga5 за Under Armour каде глуми Камерoн Њутн. Наместо ... Read More »

Snapchat ги претстави Spectacles очилата за сонце со вградена камера

Како Вие ја поминавте вечерта изминатиов петок? Snapchat ја помина со промена на своето име во Snap Inc. истовремено претставувајќи ги и своите Spectacles очила за сонце со интегрирана видео камера. Зошто баш петочно најавување во доцните часови? Видеото со очилата кое беше објавено од Business Insider неверојатно го забрза процесот. ... Read More »

Зошто инвеститорите на Facebook, Google и Twitter стравуваат од Snapchat ?

Snapchat ја подобрува својата технологија за реклами, а неговата растечка мрежа на корисници означува и значајна закана за конкурентските мрежи Facebook и Twitter. Snapchat може да ги надмине своите интерни проекции за зголемен приход за оваа година со оглед на брзиот прогрес и проширувањето во бизнисот со рекламирање. На почетокот ... Read More »

Се што треба да знаете за Snapchat маркетингот

Snapchat може да се пофали со околу 100 милиони дневни активни корисници кои споделуваат околу 700 милиони фотографии и видеа секојдневно и 500 милиони прегледи дневно. Тука станува збор за бројни прегледи, а статистиката сама по себе укажува на потребата Snapchat да го користите како клучна алатка во вашата низа ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365