Home » Extra 5 » Во Скопје се отвори нова студиска програма за новинарство и односи со јавностa

Во Скопје се отвори нова студиска програма за новинарство и односи со јавностa

stipski univerzitet

Штипскиот универзитетот „Гоце Делчев“ од годинава отвори диспезирани студии за новинарство и односи со јавноста во Скопје, што ќе функционираат во рамки на Правниот факултет. Станува збор за новоакредитирана програма, која веќе една година функционира во Штип.

Програмата е структурирана согласно студиските програми од оваа област на истакнати универзитети во Европа и светот. Најголем дел од предметите се задолжителни и тоа стручни предмети, што е многу битно за студентите кои понатаму се усовршуваат во оваа насока– изјави доц. др. Сузана Џамтоска- Здравковска

Стручните предмети се од областа на новинарството, односи со јавноста, комуникација и медиуми, а целта е да се подготват студентите за работа и како новинари, но и како лица за односи со јавноста.

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365