Home » Digital (page 4)

Digital

Огласувачите треба да се подготват за новите кратки дигитални видео реклами

Кратките дигитални видео реклами кои се емитуваат пред да отпочне самото видео во следните 6 месеци се најавува дека ќе се здобијат со големо внимание, како и значајни инвестиции во согласност со најновото истражување спроведено од страна на Trusted Media Brands (TMB) во арил, 2017. Во истражувањето откриено е дека ... Read More »

Македонецот Вања Јосифовски e назначен за прв директор на технологија на познатата социјална мрежа Pinterest

Македонецот Вања Јосифовски e назначен за прв директор на технологија на познатата социјална мрежа Pinterest. Јосифовски кој работи во Pinterest од 2015 година, досега беше одговорен за инженеринг и откритија. Тој ќе ги надгледува процесите и новите иницијативи врзани за машинското учење, истражување и инфраструктура и ќе му одговара на ... Read More »

Кои се 20-те најпопуларни социјални мрежи во светот?

Автор: Благој Ѓелевски Доколку треба да ги набројам трите работи кои најмногу влијаеле врз човечкиот живот и општество во последната декада, една од нив секако ќе бидат социјалните мрежи. Веќе сите знаат дека ФЕЈСБУК е најпопуларната социјална мрежа во светот моментално.Заклучно со април 2017-та, социјалната мрежа фејсбук, има скоро 2 милијарди ... Read More »

Се претвора ли Твитер во ТВ платформа?

Кога Твитер минатата година ја претстави соработката со NFL и најави пренос на некои од натпреварите на американскиот фудбал на својата платформа, корисниците беа скептични. Може ли една таква микро блогерска платформа да го замени гледањето на натпревари на телевизиските екрани? Ако се суди по информациите кои доаѓаат од Твитер, ... Read More »

Domino’s го направи нарачувањето на пица 1,000 пати позабавно со најкул иновација до сега

Една од мисиите на Domino’s до сега, беше пронаоѓање на начин за нарачка на пица само со помислување на пица. Синџирот на ресторани кој воедно стана и технолошка компанија, продолжи со незапирливата работа и иновации кога станува збор за нарачување на пица и самиот процес на нарачување. Брендот, со помош ... Read More »

Неколку дигитални видео трендови кои ја менуваат индустријата

Кога 6 визионерски компании и IAB  се здружија за Digital Content NewFronts во 2013, постоеја 2 фиксирани идеи. Првата дека видео содржините се многу значајни, а втората дека се друго ќе се промени. Растот на огласувачкиот пазар подржан од дигиталните видео содржини – во долга и кратка форма по одредено сценарио или ... Read More »

YouTube има нов изглед, проверете дали ви се допаѓа

YouTube во тест фаза пушти нов, минималистички дизајн, кој можете уште сега да го испробате Интенцијата на Google е сите свои услуги, барем кога е во прашање визуелниот идентитет или она што колоквијално го нарекуваме„веб дизајн“, да ги понуди во унифицирано издание. За тоа веќе некое време постои стандардот Material ... Read More »

Nielsen и Google ги здружија силите на полето на дигиталното огласување

Nielsen минатата недела објави дека се вклучува во Google Marketing Mix Model партнерската програма. Оваа програма овозможува Nielsen да ги собере податоците на Google за искуствата од огласувањето и вложувањето директно од базата на Google, на стандардизиран и прецизен начин. Nielsen и Google сега со заеднички сили ќе им обезбедат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365