Home » Истражувања (page 27)

Истражувања

Објавени резултатите од истражувањето за состојбата на ПР професијата во Хрватска

Истражувањето кое ХУОЈ (Хрватско здружение за односи со јавноста) го спроведе меѓу домашните комуникациски стручњаци во декември 2013г., во соработка со агенцијата за истражување ИПСОС Плус, покажува дека во 2014 година ПР професионалците очекуваат стабилизација на пазарот на односи со јавност. Дури 70% од стручњаците за односи со јавност кои ... Read More »

Поради кои цели брендовите го користат Твитер?

Големите брендови кои без исклучок се присутни на речиси сите социјални мрежи го користат Твитер за да се дружат со фановите и “следачите“ со години….но кога веќе знаеме дека повеќето од нив таму не се огласуваат (зборуваме за платено огласување), тогаш се поставува прашањето кои се причините поради кои компаниите ... Read More »

Вработените во Македонија не штедат на насмевки

Компанијата „Better Business World Wide” оваа година по десетти пат ги анализираше податоците од агенциите што спроведуваат тајни купувања во Азија, Европа, Северна и Јужна Америка. Извршени се 1,6 милиони посети на тајни купувачи, во 53 земји од светот. Во истражувањето учествуваше и Македонија, со поддршка на агенцијата за истражување„SWOT ... Read More »

Колкави се платите на маркетинг стручњаците ширум светот ?

Повеќе од три илјади маркетинг професионалци ширум светот учествуваа во едно од најопширните глобални истражувања достапни во маркетинг индустријата. Покрај анализата на просечните плати по сектори, оваа студија на “Marketing Week“ изработена во соработка со Ball&Hoolahan, даде одговор и на прашањето за стресот на маркетерите, ставовите поврзани за маркетинг буџетите ... Read More »

Листа на најголемите ТВ огласувачи во Македонија во секторот козметика

козметика, топ огласувачи

Во текот на вчерашниот ден ја објавивме статијата “ ТВ анализа на огласувањето по сектори со посебен акцент на категорија Козметика“ во која направивме преглед на индустриите кои најмногу се огласуваат на телевизиите во Македонија, притоа посебно осврнувајќи се на секторот “Козметика“ и најзастапените категории и поткатегории производи на домашните ... Read More »

ТВ анализа на огласувањето по сектори со посебен акцент на категорија Козметика

Магазинот InStore во соработка со Nielsen Audience Measurement ја објави анализата на огласувањето по сектори во периодот од 01.11.2012 д0 31.10.2013 год. во македонските ТВ станици, со посебен осврт на огласувањето во сектор Козметички производи. Во продолжение ќе Ви ја претставиме табелата на вкупниот огласувачки пазар по сектори а потоа ... Read More »

Мобилното огласување за прв пат поголемо од огласувањето во печатани медиуми

Мобилното огласување во UK продолжува значително да расте и се очекува да порасне за околу 90% оваа година достигнувајќи 3,53 милијарди американски долари (во 2013 изнесуваше 1,86 милијарди) објави деновиве eMarketer како информација од нивното неодамнешно истражување. Проценките се дека до 2018 година, мобилното огласување ќе достигне речиси една-третина (35,5%) ... Read More »

Македонскиот пазар на онлајн огласување во 2013 „тежел“ скоро 2 милиони евра

Според следењето на пазарот на интернет огласување за 2013 година, направено од Httpool во соработка со Ipsos Strategic Pulse, во минатата година се потрошени 1.940.017 евра. За споредба, во 2012 биле потрошени нешто повеќе пари, 1.945.715 евра. Оваа сума е добиена со следење на 40-тина македонски веб дестинации и забележување ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365