Home » Креативен импулс (page 2)

Креативен импулс

Рекламата за женско бричење која ја забрани Фејсбук

Компанијата која што се занимава со продажба на женски жилети остана збунета откако Фејсбук ја забрани нивната реклама поради кршење на правилата на сајтот поради “сексуално сугестивни или провокативни” слики. Промотивното видео го воведува концептот на “shoga” или јога за бричење, во кое се прикажани сите различни движења што жените ... Read More »

Volkswagen ги разбива табуата со оваа реклама за семејните односи

Семејствата во рекламите се секогаш среќни, или во најлош сличај, хумористично дисфункционални. Оваа подолга реклама за Volkswagen го разбива ова правило, а со самото тоа и табуата Постои некое непишано правило дека брендовите во своите реклами, секогаш ги прикажуваат семејствата во позитивен тон. Семејството е средина на љубов и сигурност, ... Read More »

Малку поинаква фудбалска драма во најновата серија на реклами од Heineken

Низ сцените достојни на холивудските блокбастери, Heineken повикува ја споделиме драмата на UEFA Лигата на шампиони Со помош на агенцијата Publicis Италија и режисерот Fredrik Bond, Heineken направи серија на драматични реклами во рамките на својата  #SharetheDrama кампања. Во рекламите, возбудата на натпреварите е улистрирана со филмски ситуации достојни на ... Read More »

Необична приказна за едно момче, пчела и телекомуникациска компанија

Ако постои нешто без граници, тогаш тоа е нашата способност за комуницирање Италијанската телекомуникациска компанија Wind и маркетинг агенцијата Ogilvy Италија, креираа една сосема необична реклама. Во центарот на приказната е посебниот начин на комуникација помеѓу едно момче и една пчела. Пораката на оваа интерена реклама е: Ако постои нешто ... Read More »

Агенцијата RPA направи цела дружина на имагинарни пријатели за да им помогне на децата кои боледуваат од рак

Септември е месец за подигнување на свеста за ракот кај децата. Во рамките на одбележувањето на овај месец, агенцијата RPA за фондацијата Pediatric Brain Tumor Foundation го осмисли проектот Imaginary Friend Society, во кој создаде 20 симпатични анимирани филмови кои на детски прилагоден начин ги истражува различните теми поврзанисо ракот. ... Read More »

Брендот Absolut во една ноќ направи седум мурали во градовите ширум светот

Минатиот четврток (28 септември), луѓето во градовите ширум светот, како што се Берлин, Ливерпул, Њујорк и Рио, утрото го дочекаа изненадени од новите мурали на ѕидовите во нивните градови. Изненадувањето им го приреди брендот – водката Absolut. После одличниот ТВ спот, овај бренд продолжува да ја промовира креативноста ширум светот ... Read More »

Жестоко триангл соло ги засмејува гледачите во новата реклама за Geico

Американската осигурителна компанија уште еднаш изненадува со својата „It’s not surprising“ кампања  Најновата реклама на компанијата Geico во рамките на нивната кампања „It’s not surprising“, донесува класичен оркестар и жесток солист на триангл, кој очигледно посакува да свири на некој поинаков концерт. Изненадувачкиот дел? Кога ќе дојде неговиот ред за ... Read More »

Во рамките на промоцијата на новиот Note 8 уред, Samsung го претвори мостот во Даблин во вистинска харфа

Samsung направи прекрасното светлосно шоу на мостот Семјуел Бекет во оваа нова кампања Во рамките на промоцијата на новиот Galaxy Note 8 уред во Ирска, Samsung претвори еден мост во Даблин во гигантска харфа. Мостот Семјуел Бекет, инспириран од харфа и дизајниран од страна на архитектот Сантијаго Калатрава, е поврзан ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365