Home » Креативен импулс (page 3)

Креативен импулс

Новата глобална кампања на Spotify донесува интересни факти засновани на податоците од корисниците

Со кампањата „2018 Goals“, Spotify ги слави новогодишните празници, давајќи ни предлози за традиционалните новогодишни одлуки Веќе долго време постои традиција луѓето на крајот на годината да ги донесат своите новогодишни одлуки, за тоа што ќе променат или ќе постигнат наредната година. Треба да бидеме искрени и да признаеме дека ... Read More »

Нова мултикултурна празнична реклама на Самсунг со фокус на заедништвото

Самсунг ни ја претстави својата најнова празнична реклама, раскажувајќи го животот на еден портир чијашто единствена желба е да ги задоволи станарите во својата зграда. Рекламата ја осмисли агенцијата Adam&EveDDB и истата на еден интересен начин ни го претставува културално свесниот портир кој го преуредува своето фоаје, само за да ... Read More »

Што ќе се случи кога телефонскиот број на Дедо Мраз стане вирален?

Токму тоа го истражија агенцијата Хавас Лисабон и португалската телеком компанија NOS во оваа интересна реклама Португалската телеком компанија NOS за овие празници објави интересна реклама која прикажува што би се случучило кога сите би го дознале телефонскиот број на Дедо Мраз? Двеминутниот спот кој го направи агенцијата Хавас Лисабон, ... Read More »

„Магијата започнува кога сме заедно“ – новогодишна реклама на Македонски Телеком

Во пресрет на новогодишните празници Македонски Телеком го промовираше новиот ТВ спот како дел од новата кампања и празнична понуда со која го збогатува Magenta 1 и Smart портфолиото со нови содржини и поволности, во коишто ќе можат да уживаат сите членови на семејството. „Магијата започнува кога сме заедно“ – е ... Read More »

После 21 година, M&M го претстави продолжението на својата реклама “Faint”

Изворната реклама е емитувана за Божиќ 1996 година, а продолженитето следува дури после 21 година Брендот за бонбони M&M направи продолжение на својата поранешна Божиќна реклама, конечно одговарајќи на прашањето кое веројатно многу си го поставуваа: Што се случува со Божиќ доколку Дедо Мраз се онесвести? Во изворната реклама на ... Read More »

За да ги избегне рекламните блокатори, оваа банка ги стави своите банери во печатена форма

Во прес кампањата спроведена низ цела Франција, Бурсорама банка сакаше да ја пренесе својата порака и до оние кои користат рекламни блокатори Од 24 до 27 ноември француската Бурсорама банка спроведе акција за парични подароци за своите нови клиенти, кои добија 130 евра при отворањето на нова банкарска сметка во ... Read More »

Моторола направи „продолжение“ на неодамна објавената реклама на Самсунг

Откако Самсунг го искористи Епл за сопствена промоција, сега тоа го направи и Моторола на нивна сметка, со рекламата „Up-upgrade to Motorola“. Рекламата на Моторола „Up-upgrade to Motorola“ продолжува таму каде што застана онаа на Самсунг. Да потсетиме, рекламата на Самсунг заврши така што поранешниот корисник на iPhone поминува покрај ... Read More »

Фантастична трка за паркинг место во новата празнична реклама на Ауди која сигурно ќе ве насмее

Празниците стигнаа, со нив и трговските центри се полни со луѓе кои купуваат подароци за своите најблиски. Секако, полни трговски центри значат и полни паркинзи, а тоа е и темата која Ауди ја искористи во својата исклучително забавна реклама, во која гледаме двајца татковци кои драматично се тркаат по паркингот, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365