Home » Креативен импулс (page 53)

Креативен импулс

Рекламниот блокбастер „Може” во спектекуларно продолжение „Пауза”

Може ли омилената комуникациска платформа на Рајфајзен банка да трае уште една сезона и понатаму да функционира? Може ли уште една во низата реклами за кредит да го привлече вниманието на корисниците и да остане во сеќавањето подолго од триесетина секунди? Може ли…? МОЖЕ! Новиот „Пауза” кредит на Рајфајзен банка ... Read More »

“ИВМ-Индустрија за Млеко Велковски“ со комплетна амбалажа дизајнирана од агенцијата Nova Solutions

Последниот проект на агенцијата Nova Solutions опфати целосен дизајн на етикети за производите на новата млекара во Битола – ИМВ-Индустрија за Млеко Велковски. Во првата фаза ќе се произведува бело кравјо сирење, биено сирење, кравји кашкавал и изварка (урда). Сите производи се произведени  од 100% природно млеко, според традиционална рецептура ... Read More »

Ford измисли нова невроза за да ги наговори луѓето да ги посетат нивните сервиси

Страдате ли и Вие од „автоосетливост“? Околу 43% од сопствениците на автомобили во Данска не дозволуваат храна во своите автомобили. Дури 33% стравуваат да го остават автомобилот на паркинг. Исто така, 30% не веруваат дека другите можат да се грижат за нивните автомобили како што се грижат самите тие. Но, ... Read More »

Свет кој сеуште не сте го запознале…

Прашањето со кое креативците од McCann Белград се соочувале за цело време работејќи на новата кампања за mts, било очигледно: „Колку креативни можеме да бидеме во секојдневието?“ а нивниот одговор на тоа прашање бил уште поочигледен “креативен инает“. Така ја направија кампањата за mts, “Светот кој сеуште не сте го ... Read More »

Секое парче, ново доживување – новата кампања на Жито Лукс

Добро познатите тост лебовите на Жито Лукс добија ново, освежено пакување. Во соработка со маркетинг агенцијата Division, која стои зад повеќе успешни проекти поврзани за оваа компанија, произлезе идејата за модерен и урбан дизајн кој визуелно ги прикажува главните бенефити на омилените вкусови на сите генерации. Лансирањето на новите пакувања ... Read More »

Пропаста на една љубов раскажана преку pop-up огласи

Pop-up огласите обично не се користат како материјал за музички спотови, но агенцијата Wieden + Kennedy многу паметно го искористи овај омразен формат во интерактивно музичко видео за бендот од Алјаска, Portugal. The Man. Спотот е направен за песната „Rich Friends“, а во него се појавува Glenn Howerton ѕвездата од ... Read More »

Осврт на една од најсимпатичните кампањи оваа година во Кан наречена „Portraits Completed“

Уметноста во последно време беше инспирација за бројни извонредни реклами, вклучувајќи ги и минатогодишните освојувачи на Гранд При на Cannes Lions фестивалот „Van Gogh Bnb“ и „The Next Rembrandt“. Ogilvy Chicago ја продолжи таа традиција и во 2017 година со разиграна и симпатична кампања за Kiwi кремата за чевли, во ... Read More »

Гранд При на Cannes Lions 2017 за проектот “Meet Graham“

Агенцијата Clemenger BBDO Mелбурн го освои првиот Гранг При на овогодинешниот кански фестивал за кампањата “Meet Graham”, која е креирана за австралиската Комисија за сообраќајни несреќи. Се работи за модел на човек кој е криран да преживее собраќајна несреќа. Автомобилите се развиваат многу побрзо отколку луѓето. Graham го креира уметикот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365