Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 92)

Маркетинг & Адвертајзинг

“Нешто убаво како чоколадо“

Агенцијата “Popular Bruketa&Žinić OM“ Белград, за изминатите празници дојде до идеја преминот од старата во Новата година да го одбележи малку поинаку од вообичаено растурајќи ја воспоставената традиција на купување на вообичаени новогодишни поклони. Тие решија да ги соберат соработниците и пријателите со зедничка желба да подарат малку радост на ... Read More »

The Winter (Olympics) is coming!

Фанови на Game of Thrones, добредојдовте на Зимските Олимписки Игри во Сочи, Русија, следниот месец. Фанови на Зимските Олимписки Игри, време е за Game of Thrones. Полската компанија Platige Image на чело со Томек Багински го креираше трејлерот за следните Олимписки игри во Сочи наменет за потребите на BBC (Stink ... Read More »

“Гемиус” почнува да наплаќа – сајтовите се двоумат дали да продолжат да се мерат

“Гемиус“, полската компанија за статистичка анализа на веб портали, која во Македонија е присутна преку филијала на бугарскиот партнер „Гемиус Бугарија” ЕООД,  најави дека од 01.01.2014 год. почнува да ги наплаќа своите услуги и за македонските портали. Македонските веб сајтови кои ќе сакаат да учествуваат во мерењата и истражувањата на ... Read More »

Dom Pérignon и одличната «Product Placement» стратегија

Дом Перињон - product placement - Marketing365

Во една од претходните статии ја отворивме темата за моќната маркетинг алатка Product Placement кој што го има во три вида: визуелен(visual), интерактивен (interactive)и изговорен (spoken). Во денешниот случај се фокусиравме исклучиво на изговорен Product Placement и неговата добро разработена стратегија во примерот кој што ќе го видиме подолу. Имено, ... Read More »

Кампања на агенцијата МекКен Тирана за Керфур Албанија

Керфур. Баш како што треба да биде

Агенцијата “МекКен Тирана“ (McCann Tirana) во 2013 година започна соработка со компанијата “Керфур“ (Carrefour) еден од најголемите светски трговски ланци кој од минатата година е присутен и на пазарот во Албанија. Креативниот тим на “МекКен Тирана“ имаше за задача да ја претстави промената на пазарот на малопродажни услуги кои се ... Read More »

T-мобиле engagement банер кампања

Првичен банер (teaser) на идивиди

Главната придобивка на онлајн огласувањето е мерливоста на резултатите и можноста за поврзување на продажните активности со преземените активности за огласување. Денеска ја разгледуваме студијата на случај за последната рекламна кампања на Т-Мобиле, чија цел беше продажба на телефони од залихата ексклузивно преку нивната е-продавница. Кампањата траеше шестнаесет дена (од ... Read More »

Душан Дракалски меѓу 30-те најдобри креативни директори во светот !

Во новата 2014 година, Душан Дракалски, креативниот директор на Њу Момент, влегува како дел од ТОП 30-те креативни директори во светот според интернационалниот ранкинг PIAFYS за “сезоната“ 2013/2014. PIAFS интернационалниот ранкинг на креативни директори ги рефлектира постигнувањата на најдобрите светски адвертајзинг фестивали. Топ фестивалите се поделени во три категории и секоја ... Read More »

Публицис и Омником добија зелено светло и од Европската комисија

публицис, омником, групација, маркетинг агенции

Спојувањето помеѓу Публицис и Омником за кое пишувавме претходно уште во Јули минатата година кога и беше најавено, денеска доби зелено светло и од Европската комисија која го дозволи создавањето на новиот комуникациски конгломерат кој ќе биде најголем во светот и ќе обедини две од четирите најголеми светски комуникациски мрежи. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365