Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 91)

Маркетинг & Адвертајзинг

Пазарот на онлајн огласување во Европа забележа досега најголема вредност

маркетинг365

Ако се верува на извештајот на IAB Europe во однос на средствата кои за 2012 година се инвестираа во онлајн огласување, минатата година можеме да ја прогласиме за најуспешна досега. Имено, според AdEx Benchmark 2012 – водичот за потрошувачка за online огласување во речиси цела Европа (26 пазари да бидеме попрецизни), ... Read More »

Кои се најпосетуваните македонски портали ?

marketing portal macedonia

Благодарение на Гемиус, една од најголемите светски компании за online истражувања присутна во повеќе од 30 земји од светот, од неодамна и во Македонија, имаме можност да вршиме компарација на разни статистички параметри за македонски портали кои се вклучени во мерењето (по моја слободна проценка: вклучени се речиси сите најпопуларни мак. портали), ... Read More »

Реклами кои ги слушаш додека спиеш :)

реклами, автобус, воз, стакло, Маркетинг365

Адвертајзерите влегоа во нашите глави….и тоа буквално ! :) Знаеме дека наша “работа“ хмм.. да… “работа“ …е да се обидуваме да “влеземе“ во главата на потрошувачите, па што велите на можноста тоа “…влеземе во главата“ да го направиме буквално ? По се изгледа дека за скоро време ќе можеме… откако ... Read More »

Product placement – една од најмоќните маркетинг техники

Product placement е advertising техника која што компаниите ја користат за субтилно промовирање на нивните производи во филмови, песни, видеа итн.. Најчесто компаниите плаќаат одредена сума на парични средства кои што можат да достигнат и до милионски суми но можат исто така да склучат договор со продуцентската куќа и да ... Read More »

Ironman loves HTC

Дигиталниот свет и секојдневно присутните производители на мобилни ги користат големите буџети за адвертајзинг за да бидат уште поприсутни (и повторно да се зборува за нив бидејќи претходно можеби не се зборувало во таа големина во која што истите посакувале). Да ви го претставам HTC – произведувач на една врста ... Read More »

Кои беа 10-те најуспешни агенции во Србија за 2012 година ?

Прелиминарниот извештај за најуспешните агенции од Србија, кој деновиве беше објавен од “taboo магазинот“, ги опфаќа 10-те најуспешни агенции кои оствариле најдобри финансиски резултати во 2012 година. Може да се забележи дека ова се истите топ 10 и од минатата година, но овојпат со изменет редослед. Забележително е дека целата ... Read More »

Новото лого на Yahoo!

Или подобро речено, 30-те нови лого дизајни на Yahoo. Yahoo e компанијата која добива се поголемо медиумско влијание, а тоа е пред се поради разните купувања што Marissa Mayer, (релативно) новиот директор ги има направено во изминатиот едногодишен период (време колку што всушност и е на позицијата). Со купувањето на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365