Медиуми

Медиските организации бараат од ЕУ засилени мерки против дезинформациите на интернет

Организациите кои ги претставуваат радиодифузерите, уредницицте и новинарите бараат од Европската Унија “посилни мерки“ во борбата против дезинформациите на интернет...

Read more

Познати условите под кои Владата ќе ги субвенционира придонесите на платите во медиумите

  Државата стопроцентно ќе ги покрива придонесите на плата на вработените во медиумите и медиумските куќи, телевизиите, радиодифузерите, печатените медиуми,...

Read more

Ќе се субвенционираат придонесите на вработените во медиумите и ќе се кофинансира организирањето на настани, обуки, семинари и конференции

На вчерашната седница Владата донесе Уредба со законска сила за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување за вработени во...

Read more
Page 2 of 35 1 2 3 35