Home » Настани (page 4)

Настани

Водечки светски футуролози на конференцијата Future Tense во Загреб

Четири меѓународно признати футуролози ќе ја претстават својата визија за иднината на 2 октомври во Загреб, со фокус на иднината на работењето, паметните градови на иднината, новите начини на плаќање и иднината на храната, а во согласност со темата на конференцијата, одреден број на котизации ќе можат да се прибават и ... Read More »

Белград домаќин на медиските експерти од Централна и Источна Европа

На 22 и 23 мај, медиумските експерти од Централна и Источна Европа на глобалната мрежа IPG Mediabrands, ќе се состанат во Белград. На конференцијата ќе присуствуваат лидерите на агенциите во рамките на IPG Mediabrands во Централна и Источна Европа, односно UM, Initiative, Fastbridge, Reprise и Cadreon. На конференцијата, учесниците ќе ... Read More »

Врвниот фудбал е најголемиот блокбастер

Една од најпрофитабилните глобални работи во последниве години е преносот на спортски настани кои секој ден привлекуваат милиони гледачи. Тоа е и темата на панелот наречен “Фудбал: Кој ја држи цената висока”. Секој сака да биде во оваа трка за пари, време, нови технологии. Највисоката цена ја држат фудбалските лиги ... Read More »

Средба на Европските здруженија за маркетинг комуникации во Дубровник

Во Дубровник два дена се разговараше за актуелните случувања во комуникациската индустријата на годишниот состанок на Европскотоздружение за пазарно комуницирање Хрватското здружение за пазарно комуницирање, HURA, беше домаќин на годишниот состанок на професионалните здруженија на ниво на Европа, кое обединува повеќе од 2.500 агенции од 30 европски земји, кои директно ... Read More »

Реструктуирање на медиумскиот пазар: Кој кого купува и што значи тоа за другите

11  Weekend Media Festival од 20 до 23 септември Медиумската сцена драстично се менува во поглед на сите нејзини актери. Што се случува на пазарот и зошто, на Weekend Media Festival ќе откријат клучните луѓе од регионот Низата на превземања и аквизиции кои започнаа на последниот Weekend Media Festival, значително ... Read More »

Легомен одржа маркетинг спектакл во Белград

Во преполната сала на Опера и театар Madlenianum, познатиот Данец, Мартин Линдстром, пред повеќе од 400 делегати покажа зошто се смета за маркетинг експерт на деценијата. Тој беше единствениот говорник на првиот ARK Branding Symposium, кој беше организиран од страна на Здружението “Бренд стручњаци“. За време на осумчасовното предавање, Мартин ... Read More »

Преку креативни работилници до едукација за водата

Преку креативни работилници повеќе од 1200 дечиња од 12 града низ Македонија се едуцираа за важноста на водата во растот и развојот на младите. Овој проект насловен како „Изворска – извор на креативноста“ се одржува втора година по ред и е во организација на Маркетинг агенцијата „Маркетинг микс“. Проектот има ... Read More »

Creative Hub ја претстави Македонија на Самитот Forbes во Израел

Основачот на бизнис центарот за неформално образование Creative Hub од Скопје, Аријана Коскарова беше поканета од Forbes на глобалниот самит во Израел кој се оддржа од 6 до 10 мај. На глобалната конференција присуствуваа над 750 претприемачи од светот, од 25 категории кои застапуваа 35 земји. Македонија беше претставена со ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365