Home » Политички маркетинг (page 2)

Политички маркетинг

Како графичките дизајнери ги коментираат логоата на Претседателските кандидати во САД

Со објавувањето на кампањата на Џон Касич во вторникот, бројот на претседателски кандидати на Америка за 2016 година се искачи на 21. И секој од нив се надева да се брендира себеси со уникатно лого. Логоата на кампањите на кандидатите нудат увид во она што кандидатите се надеваат дека ќе ... Read More »

Keep it simple and sexy

Замислете ситуација – се будите поспани. Сте имале соништа каде што прелетувате преку месечината, сте добиле на лото, сте купиле цели острови на Карибите, возите бел автомобил Mercedes-Benz C63 AMG, сте станале rock-ѕвезда и тогаш…ве удира мирисот на турското кафе кое што ви вели дека имате презентација во текот на денот. Read More »

Добрата ПР стратегија – основа за успех во политиката

Сашо Дуљанов

Зад секој успешен политичар стои брилијантна ПР стратегија, мајсторски избрани ПР алатки и техники кои овозможуваат пораките да стигнат до што поголем број на луѓе, да извршат влијание, без оглед дали медиумите го сакаат тоа или не. А добрите ПР практики треба само да се копираат, делумно да се прилагодат ... Read More »

Слогани и постери кои ќе се користат во предизборната кампања за претседателските избори во Хрватска

Денеска во Хрватска започнува предизборната кампања за претседателските избори  која ќе биде најкратка досега и ќе трае само 18 дена, а покрај актуелниот претседател Иво Јосиповиќ, кандидати се и Колинда Грабар-Китаровиќ, Милан Кујунџиќ и Иван Вилибор Синчиќ. Кандидатот на хрватската Социјалдемократска партија, актуелниот претседател Јосиповиќ кампањата за новиот мандат  ја започнува ... Read More »

Социјалните мрежи и изборите во Македонија

Заедно со уште неколку други активни корисници на социјалните медиуми (@Skraci и @Shod_ae), јас (BorisUnited) и колегата Гоце Пачемски (@Pacemski_G ) имавме прилика да “гостуваме“ со наши коментари  во текстот на новинарот Јане Димески (@Janakija) за порталот Телеграф со наслов  “Кампања : Неопределените сакаат да ги придобијат преку социјалните мрежи“ каде колку ... Read More »

Политички маркетинг : Тајната зад победничкиот имиџ

Самиот поим имиџ (кој е увезен кај нас од САД) подразбира ставови, воглавно општествено прифатени, која една личност ги изградила спрема објектите, другите луѓе и широкоприфатените општествени ставови. Кога зборуваме за имиџот на определена личност. тие ставови се условени и се формираат на основа на сигналите кои конкретната личност ги емитира ... Read More »

Политички маркетинг: Анализа на гласањето

Една од првите секако и најважните работи кои сакам да ги споделам како неопходни што треба да ги направат сите оние кои имаат во план да се кандидираат за било какви избори е токму процесот на дефинирање на избирачите, а првиот чекор во тој процес, кој имам намера да го образложам денеска, е Анализата ... Read More »

Политички маркетинг: Избор на фотографија

Почитувани читатели, денеска продолжуваме со серијата статии посветени на елементите на политичкиот маркетинг и ќе зборуваме за навидум еден не толку битен елемент. Велам навидум, бидејќи во суштина иако на овој елемент не се посветува големо внимание кај нас, тој има суштинско значење во создавањето на позитивниот имиџ и добрата промоција на еден политички кандидат.Станува ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365