Home » Политички маркетинг (page 3)

Политички маркетинг

Слогани и постери кои ќе се користат во предизборната кампања за претседателските избори во Хрватска

Денеска во Хрватска започнува предизборната кампања за претседателските избори  која ќе биде најкратка досега и ќе трае само 18 дена, а покрај актуелниот претседател Иво Јосиповиќ, кандидати се и Колинда Грабар-Китаровиќ, Милан Кујунџиќ и Иван Вилибор Синчиќ. Кандидатот на хрватската Социјалдемократска партија, актуелниот претседател Јосиповиќ кампањата за новиот мандат  ја започнува ... Read More »

Социјалните мрежи и изборите во Македонија

Заедно со уште неколку други активни корисници на социјалните медиуми (@Skraci и @Shod_ae), јас (BorisUnited) и колегата Гоце Пачемски (@Pacemski_G ) имавме прилика да “гостуваме“ со наши коментари  во текстот на новинарот Јане Димески (@Janakija) за порталот Телеграф со наслов  “Кампања : Неопределените сакаат да ги придобијат преку социјалните мрежи“ каде колку ... Read More »

Политички маркетинг : Тајната зад победничкиот имиџ

Самиот поим имиџ (кој е увезен кај нас од САД) подразбира ставови, воглавно општествено прифатени, која една личност ги изградила спрема објектите, другите луѓе и широкоприфатените општествени ставови. Кога зборуваме за имиџот на определена личност. тие ставови се условени и се формираат на основа на сигналите кои конкретната личност ги емитира ... Read More »

Политички маркетинг: Анализа на гласањето

Една од првите секако и најважните работи кои сакам да ги споделам како неопходни што треба да ги направат сите оние кои имаат во план да се кандидираат за било какви избори е токму процесот на дефинирање на избирачите, а првиот чекор во тој процес, кој имам намера да го образложам денеска, е Анализата ... Read More »

Политички маркетинг: Избор на фотографија

Почитувани читатели, денеска продолжуваме со серијата статии посветени на елементите на политичкиот маркетинг и ќе зборуваме за навидум еден не толку битен елемент. Велам навидум, бидејќи во суштина иако на овој елемент не се посветува големо внимание кај нас, тој има суштинско значење во создавањето на позитивниот имиџ и добрата промоција на еден политички кандидат.Станува ... Read More »

Турската Влада формира social media тим – од 6000 луѓе

Моќта на социјалните медиуми најмногу може да се види по “арапската пролет”, за која што се надевам дека сите знаете по нешто (а, и би требало како маркетери да ги пратете сите случувања околу Вас). Моќта на социјалните мрежи не ја доведе Турција до пад на Владата како во арапските ... Read More »

Политичкиот маркетинг штотуку се искачи на ново ниво :)

Добредојдовте во градот Минеаполис, некаде на северот на САД (во ред, најголем град во државата Минесота, на брегот на Големите езера). Токму таму, во моментов се води кампања за избор на нов градоначалник. Освен секојдневните ветувања на изградба на нови светски чуда, кандидатите се обидуваат на секој можен начин да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365