Home » Во фокусот (page 4)

Во фокусот

Johnnie Walker за прв пат во својата реклама има женска главна улога

Оваа реклама ги охрабрува милениумците самите да го трасираат сопствениот пат Во новата кампања за Johnnie Walker во Бразил за прв пат овај бренд има женска главна протагонистка, а целта е својата платформа „Keep Walking“ да ја приближи до милениумците. ТВ рекламата на агенцијата Crispin Porter & Bogusky Бразил е ... Read More »

Зошто Икеа сака да ги успие гледачите во својата најнова реклама?

Шведскиот малопродажен гигант Икеа во најновата кампања се претставува себе си како компанија која нуди одмор, а методот за којшто се одлучија се онлајн реклама која се потпира на  ASMR техниката (Autonomous Sensory Meridian Response), односно она чувство на задоволство кое го чувствувате на одредени звукови или слики. Имено, компанијата ... Read More »

Огромна Руб-голдбергова машина за создавање на фантастични фотографии

Во спотот, кој го направи агенцијата Grey New York, „совршените моменти“ се создадени на еден крајно компициран и интересен начин Компанијата Canon и нивната агенција Grey New York претставија нов спот кој ги промовира професионалните фотоапарти на оваа компанија, а во него очигледно вистински се потрудиле да создадат совршени моменти ... Read More »

Знаете ли што е Финстаграм и зошто младите, а посебно тинејџерите го сакаат?

За корисниците тоа е место каде што можат да ги „исфрлат“ сите свои фрустрации или едноставно да објават нешто што на својот вистински профил не би сакале да го имаат Кога и да се појави некоја новина, голема е веројатноста прво да ја прифатат младите корисници. А кога станува збор ... Read More »

Колку долго можете да издржете без нотификациите на вашиот мобилен телефон?

Паметните телефони во поново време станаа неизбежен дел од нашето секојдневие и без нив денес тешко можеме да го замислиме животот Вообичаена слика на улиците, во јавниот превоз, во чекалните е луѓето да се „нурнати“ во екраните на своите паметни телефони. Колку денес луѓето се зависни од паметните телефони, покажуваат ... Read More »

Фејсбук ќе престане да ги наплатува случајните кликови на рекламите

Видео реклами на Фејсбук

Фејсбук најави дека планира да престане да им наплатува на огласувачите кога корисниците случајно ќе кликнат на нивните огласи, што би можело да го намали бројот на иритирачки огласи кои тешко може да се заобиколат, како што се pop-up прозорчињата, истовремено штедејќи ги парите на огласувачите. Социјалната мрежа планира да ... Read More »

Независните агенции ги „освојуваат“ големите брендови!

Оваа година според сите мерила е шаренолика за најголемите агенции во огласувачката индустрија, а посебно кога се во прашање медиските агенции во САД. Тоа го покажува извештајот за новите бизниси (new business barometer) кој минатата недела го објави независната истражувачка компанија COMvergence од Париз, а којшто се фокусира на спојувањата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365