Home » Extra 5 » HBO побараа од Трамп да престане да твита за Game of Thrones

HBO побараа од Трамп да престане да твита за Game of Thrones

HBO оствари соработка со преку 100 брендови пред премиерата на осмата и последна сезона на серијата Game of Thrones, но постои еден маркетинг партнер кој телевизиската мрежа не сака да го има – американскиот претседател Доналд Трамп.

Имено, во пресрет на објавувањето на извештајот на Милер, претседателот Трамп на социјалната мрежа Твитер објави фотографија на која беше испишано „Game Over“ во истиот фонт како логото на Game of Thrones.


HBO одговори со соопштение неколку часа подоцна: „Иако го разбираме ентузијазмот за Game of Thrones откако пристигна последната сезона, сепак преферираме нашата интелектуална сопственост да не биде употребувана во политички цели.“

Ова е втор пат како Трамп го искористува Game of Thrones во своите политички пораки, откако во ноември објави фотографија на која пишуваше “Sanctions are coming“, игра на зборови на слоганот “Winter is Coming” од Game of Thrones, пред имплементирањето на санкции против Иран.

Твитот и тогаш предизвика реакција од HBO: „Не бевме запознаени со оваа порака и преферираме нашите трговски марки да не бидат злоупотребувани во политички цели.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365