Home » Tag Archives: бренд

Tag Archives: бренд

Четири начини како да изградите свој личен бренд на Инстаграм

Додека ја градите својата кариера, не заборавајте да потрошите некое време размислувајќи за Вашиот личен бренд. Треба да се запрашате: Што сакам да кажам? Кој е најдобриот начин да се претставам на светот? Некои луѓе успеваат успешно да отворат свој бизнис, додека други не успеваат. Како? Инстаграм не е никаков ... Read More »

5 знаци кои укажуваат на тоа дека полека го уназадувате својот бренд

Градењето на успешен бренд е еден од најкритичните делови при градењето на успешен бизнис. Со добро познат и афирмиран бренд, аквизицијата и задржувањето на постоечките клиенти е полесно, со што се овозможува и можност за наплата на премиум цени за производите и услугите, како и подобар пристап до капитал потребен ... Read More »

Time Inc. лансира нов медиумски бренд пред својата потенцијална продажба

Time Inc. за само една недела ќе ги добие и финалните понуди за откуп на целата копанија, кои ќе бидат понуени од страна на 5 потенцијални инвеститори – но, иако нештата се менуваат во компанијата,  менаџментот се уште продолжува со макотрпната работа и напорите кои ги вложува силно во полето ... Read More »

P&G во 2017-та ќе ги ревидира сите агенциски договори со цел да се обезбеди транспарентност во медиумскиот синџир на набавка на податоци

Топ маркетерот на Procter & Gamble (P & G) Mark Pritchard открива дека ќе ги разгледа сите склучени агенциски договори во 2017 година во обид да се придонесе кон поголема транспарентност во медиумскиот ‘’синџир за снабдување’’. Станува збор за план од четири бизнис точки кој има за цел да врши ... Read More »

5 работи за маркетингот кои е потребно да ги заборавите 

Неколку совети од маркетинг професионалците кои работат во IBM, Hawaiian Airlines, и Brooks Brothers. Верувањето дека претприемачите не можат да бидат добри во маркетинг како момците од маркетинг секторите и агенциите е само мит сам по себе. Иако можеби го немате буџетот на гигантите IBM или Brooks Brothers, можете лесно да ... Read More »

Spotify се шегува на сметка на тажниот и осамен живот на своите корисници!?

Не е забавно кога поседувате голема база на информации за корисниците, а истите не би можеле да ги искористите барем во насока малку да ги поттикнете нивните реакции :) Spotify, е голем глобален бренд за емитување на музика со милиони претплатници. Како таков бренд, презема сериозен предизвик со шегувањето на ... Read More »

Сакате да имате посреќни и попродуктивни вработени? Инвестирајте во креативност и дизајн!

Новото истражување на Adobe може да послужи како повик за будење на многу бизниси. Глобалното истражување на Adobe во однос на креативноста укажува дека инвестирањето во креативноста е доста важно. Бројните бенефити од истото се однесуваат на: зголемени приходи, продуктивност, компетитивност итн. Во студијата на Adobe направена врз примерок од ... Read More »

Фејсбук вети дека ќе биде потранспарентен во метриката, откако призна пропусти во аналитиката

Фејсбук се повеќе се отвора за мерења на трети страни во обид да го спречи ширењето на негативни чувства меѓу маркетерите после информациите за лошата метрика. Постои загриженост дека социјалната мрежа веќе не може веќе да продолжи да го избегнува мерењето од страна на трети страни и ефикасно да ја  ‘заврши ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365