Home » Tag Archives: број на корисници

Tag Archives: број на корисници

Instagram Stories достигна 300 милиони корисници дневно

Instagram Stories сега има 300 милиони активни корисници на дневна база, што значи дека овај сервис е два пати поголем одколку Snapchat, од којшто Instagram ајмногу црпи инспирација за својата Stories функција. Марк Цукерберг, извршен директор на компанијата Facebook, го објави растот на Stories сервисот во рамките на последниот финансиски ... Read More »

Фејсбук го преценува бројот на корисници на кои им ги прикажува огласите

Минатата година огласувачите на Фејсбук ги налути веста за тоа дека оваа социјална мрежа го преценува бројот на прегледи на постaвените видео содржини, а сега приказната се повторува со бројот на корисници до кои наводно Фејсбук може да досегне Споредувањето на податоците на Фејсбук со официјалните статистики во некои поголеми ... Read More »

Бројот на корисници на мобилни уреди до 2022 година ќе ја премине бројката од 5,5 милијарди

Според истражувањето на компанијата Forrester Data, се очекува дека глобалната употреба на мобилни уреди ќе достигне повеќе од  5,5 милијарди корисници до 2022 година. Како резултат на зголеменото користење на мобилни уреди во азиско-пацифичкиот регион и Африка, се очекува дека употребата на мобилните уреди да достигне процент од 70% до ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365