Home » Tag Archives: интернет

Tag Archives: интернет

ЕУ: Секоја шеста компанија продава преку Интернет

Во ЕУ, 16% од компаниите со најмалку десет вработени во 2016 година добиле нарачки преку веб-сајт или апликација, било од поединци, било од други компании. Речиси сите овие компании продаваат во својата земја, нешто помалку од половина во ЕУ, а нешто повеќе од една четвртина и надвор од ЕУ. Уделот ... Read More »

САД ја укина регулативата за неутралност на интернет

Овај потег предизвика бројни негодувања не само помеѓу корисниците, туку и помеѓу брендовите и технолошките компании Федералната комисија за комуникации (FCC) минатата недела изгласа укинување на законите за неутралност на интернет, кои се донесени во 2015 година за време на администрацијата на поранешниот претседател Барак Обама, а кои бараа од ... Read More »

Google ќе ги враќа парите потрошени за реклами на сајтови со лажен сообраќај

Google започна да врши поврат на парите на огласувачите и партнерските агенции кои го користеа DoubleClick Bid Manager-oт, откако пронашле докази дека некои од рекламните огласи биле прикажувани на веб страници со лажен сообраќај. Откако информираа стотина партнери за проблемите со лажниот сообраќај, од Google понудија да надохнадат околу 7% ... Read More »

Кинеските корисници на интернет веќе нема да можат да објавуваат анонимно

Почнувајќи од 1 октомври, корисниците на интернет од Кина ќе мора да го потврдат својот идентитет, дури и кога коментираат на објави, со цел да се спречат анонимните коментари. Најновото правило е последно од низата промени воведени од владата, со цел да ја зајакне контролата над користењето на интернет во ... Read More »

Блокаторите за реклами можеби и ќе ја спасат индустријата за реклами

“Коалицијата за подобри реклами“ – конзорциум од рекламни компании, издавачи и технолошки компании, сака да и` помогне и да ја спаси маркетинг индустријата – преку ‘’уништување’’ на некои нејзини делови. Компаниите членки на коалицијата, ќе разговараат помеѓу другото и за пред-инсталација на селективни блокатори за реклами на веб пребарувачите, како начини ... Read More »

Saatchi&Saatchi Полска лансираше револуционерен ‘Baby Browser’

“Пребарувачот за бебе” им овозможува на родителите да читаат битни информации а истовремено да им обезбедат и стимулативни содржини на своите најмили. Saatchi & Saatchi Полска во соработка со водечкиот полски сајт за родителство Rodzice.pl, ко-лансираше “Baby Browser – Пребарувачот за бебе”, додаток за Google Chrome кој им овозможува на родителите да читаат ... Read More »

“Коалицијата за подобри реклами“ објави подобрени стандарди за десктоп и мобилни реклами

Коалицијата за подобри реклами (The Coalition for Better Ads – www.betterads.org ) ги објави подобрените стандарди за рекламирање за десктоп и мобилен кои ги рефлектираат преференците на Северно –Американските и Европските пазари. Подобрените стандарди се базирани на направено истражување во кое потрошувачите компаративно ги рангирале различните искуства со реклами на интернет кои ... Read More »

Неколку аспекти на репутацискиот менаџмент кои треба да се размислат повторно

“Репутациски менаџмент” некогаш означуваше само PR термин. За ваквиот тип на менаџмент учевме на факултет и го користевме на нашите веб сајтови како област за пракса. Во последните неколку години, репутацискиот менаџмент превземен е од страна на оптимизацијата на пребарувачите. Денес, кога се споменува стратегија многумина стратегијата ја изедначуваат со менаџментот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365