Tag: креативна индустрија

Мира Мурати од OpenAI: „Некои креативни работни места можеби ќе исчезнат, но тие можеби и воопшто не требало да постојат“

Генералната директорка за технологија на OpenAI, Мира Мурати, неодамна беше гостинка на нејзиниот матичен Факултет за инжинерство при Универзитетот Дартмут, ...