Home » Tag Archives: МекКен

Tag Archives: МекКен

CreativeVoice: Ирина Маја (Меккен)

M365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? 2018 година беше одлична година за нашата Агенција, сработевме одлични кампањи за нашите клиенти и задоволни сме од постигнатите резултати. Но, она што лично ми остави впечаток во однос ... Read More »

Јелена Јазиќ е нов директор на агенцијата McCann Beograd

Јелена Јазиќ е новиот директор на агенцијата McCann Beograd. Во претходниот период Јелена Јазиќ беше директор за маркетинг во компанијата Air Serbia. Добро ги познава агенциските поцеси бидејќи во два наврати, како маркетинг директор на компаниите Carlsberg и Delhaize, соработуваше со тимот на McCann Beograd. „Голема е честа, но голем ... Read More »

Унапредена структурата на Меккен агенциите во склоп на I&F McCann Grupa

После проширувањето на работата и на пазарите во Нордискиот регион, а имајќи го во предвид и дополнителниот развој на агенциите и услугите на сите пазари на кои работи, I&F McCann Grupa, одлучи да ја унапреди и својата организациска структура. Владимир Димовски, како CEO на Меккен Адриатик (McCann Adriatic), покрај Меккен агенциите ... Read More »

Погледнете ја првата ТВ реклама на Меккен Скопје за Вип

Во текот на вчерашниот ден и официјално беше промовирана новата ТВ реклама на водечкиот телекомуникациски оператор во земјава ВИП, во склоп на кампањата “Интерактивна телевизија бесплатно со Vip Комбо“ и лансирањето на новата услуга која предвидува можност корисниците да ја враќаат ТВ програмата наназад 7 дена, и тоа овозможено на дури 50 ... Read More »

(Не) сакам да го тетовирам Вашиот бренд!

Пишува: Кристина Јовановиќ, Арт директор на агенцијата McCann Белград Дали некогаш сте размислувале за тоа да продадете дел од својата кожа на некој бренд како огласувачки простор? Добро прочитавте, со таа продажба станувате таканаречен “подвижен билборд“. Инфлуенсерите „од уста до уста“ одамна заминаа во заборав, сега на сцена стапуваат  оние ... Read More »

Како 50-години “вкусна“ традиција да се вметнат во една минута?

Дали постои поголем предизвик од креирање на кампања по повод педесет годишнината на еден од најголемите и најомилените српски брендови на сите времиња? Притоа, задачата не е едноставна, да се креира кампања која ќе им се допадне на сите – затоа што Плазма сакаат сите “Јадеме и уживаме во Плазма ... Read More »

Приказната за LAV пуканките !

Овие денови на социјалните мрежи во Србија се шири приказната за еден нов и сосема необичен производ – ЛАВ пуканки. Луѓето со право се прашуваат како еден пивски бренд се одлучил за производство на вкусни, крцкави пуканки и притоа им го дал своето име. За тоа е заслужна маркетинг агенцијата ... Read More »

McCann Белград и mts во епизодата: Коцката е фрлена!

Во телекомуникациите од година во година опстануваат само навистина интересните и квалитетни понуди. На тој начин во трендот на обединување на сите кориснички телекомуникациски услуги беше создаден  mts BOX. BOX, тоа сигурно сите веќе знаат, е телевизија (како сервис), фиксна линија и мобилна постпејд тарифа по избор, во еден пакет, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365