Home » Tag Archives: МекКен (page 2)

Tag Archives: МекКен

Кампања на Халкбанка Белград : “Толку многу работи не спојуваат“

Диван, комшија, чај, шеќер, таман, муштулук, локум, машала…постојат уште многу зборови кои се заеднички помеѓу српскиот и турскиот јазик. Но, покрај зборови, постојат и уште многу работи што уште повеќе ги поврзува Турција и Србија. Токму од тоа тргнаа креативците во Агенцијата McCann Белград при осмислувањето на кампањата за новиот ... Read More »

Познати точки во џез ритам

Ако некогаш сте се прашале како популарната шпица на Дневникот на РТС би звучела во џез интерпретација, креативците од агенцијата McCann Белград ви откриваат: На светскиот ден на џезот 30 април, познатата музичка шпица тн.„точкаста планета“ на Дневникот на РТС доби своја џез варијанта. За прв пат уште од  седумдесеттите ... Read More »

Не е шега, назначен е првиот робот – креативен директор на агенција

Агенцијата McCann Јапонија назначи нов креативен директор, робот со вештачка интелегенција – AI-CD β, кој ќе присуствува на McCann Worldgroup поздравната церемонија за нови вработени на 1 април, заедно со 11 нови дипломирани студенти. AI-CD β беше создаден од агенцијата како дел од својот ‘Creative Genome’ проект, прв од серијата ... Read More »

И врапчињата знаат…

(РЕГИОН) – Пазарот на банкарските услуги во Србија од година во година се повеќе се развива. Во прилично динамичната индустриска гранка каде има голема конкуренција, предизвик е да се комуницира услуга која ќе привлече нови корисници. Задачата е уште по-предизвикувачка кога се работи за Raiffeisen банка, која привлече огромно внимание со кампањата ... Read More »

Македонија, креативен крал во регионот !

Македонија, земја со 2 милиoни жители и адвертајзинг пазар кој се проценува на некои 30-тина милиони евра (за бројкава треба да се гледа на гравчиња, бидејќи нема детални официјални истражувања) синоќа го освои својот ТРЕТ КАНСКИ ЛАВ. Ова е исклучително достигнување за толку мал пазар и веројатно сме една од ... Read More »

Интервју со Срѓан Шапер, основач на I&F McCann Grupa “Идолите се меѓу нас“

Во интервју за словенечкиот Marketing magazin, Г-дин Срѓан Шапер, основач на I&F McCann Grupa, зборува за својата музичка и уметничка кариера, влезот во светот на адвертајзингот, развојот на бизнисот и преговорите за интеграција со агенцијата McCann Zagreb, луѓето со кои работи, како и за Белград – како нов “hub” за ... Read More »

McCann Скопје вработува графички дизајнер

Агенцијата McCann Erickson Скопје го проширува својот тим и објавува оглас за работа за: ГРАФИЧКИ ДИЗАЈНЕР Потребни квалификации: •  Задолжително искуство во подготовка на материјали за печатење •  Одлично познавање на англиски јазик •  Комуникативност •  Високо образование ќе се смета за предност Доколку сакате да станете дел од нашиот ... Read More »

“McCann Паробродирање” посветено на студентите

Во рамките на партнерскиот проект на културната институција „Parobrod” и креативната агенција ” McCann Белград” беше успешно одржано уште едно “Меккен Паробродирање”. Вработените во агенцијата ” McCann Белград” организираа Отворен ден за студенти. Петнаесет млади професионалци на сениорски позиции во агенцијата, поминаa неколку часа во разговор со околу 200 студенти ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365