Home » Tag Archives: новинарство

Tag Archives: новинарство

Вештачката интелигенција егзистенцијална закана за новинарството

Вештачката интелигенција веќе влезе во светот на новинарството, а со понатамошен развој би можела да стане „егзистенцијална закана“ за новинарите, соопшти американскиот институт Future Today во најновата студија. Институтот наведе дека постојат организации кои веќе ја користат вештачката интелигенција за пишување на новинарски статии врз основа на податоците, како што ... Read More »

Неколку работи што треба да ги знаете кога преминувате од новинарство во ПР

Автор: Мајкал Пери , потпретседател за Content Strategy во Vehr Communications. Тој има 25-годишно искуство како репортер и уредник. Статијата првично е објавена на PRDaily. Еден од најголемите предизвици за многумина новинари кои преминуваат во ПР е нивната дотогашна ограничена изложеност кон бизнис страната на нештата. За новинарите кои менуваат кариери, ... Read More »

Во Скопје се отвори нова студиска програма за новинарство и односи со јавностa

Штипскиот универзитетот „Гоце Делчев“ од годинава отвори диспезирани студии за новинарство и односи со јавноста во Скопје, што ќе функционираат во рамки на Правниот факултет. Станува збор за новоакредитирана програма, која веќе една година функционира во Штип. –Програмата е структурирана согласно студиските програми од оваа област на истакнати универзитети во Европа ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365