Home » Tag Archives: нови клиенти

Tag Archives: нови клиенти

IPG Mediabrands втора во светот во добивање на нови клиенти

Според овогодинешниот RECMA извштај, агенциската мрежа IPG Mediabrands е второрангирана во светот во стекнувањето на нови клиенти, пред сè благодарение на работата на агенциите Initiative и UM кои се дел од оваа мрежа. Овие медиски агенции беа поединечно рангирани на глобално ниво на второ (Initiative), односно на четврто место (UM). ... Read More »

Word of mouth – Најзначајниот извор на нови клиенти за малите претпријатија

Гостинска статија на Јане Гулески, одговорен за маркетинг во Jongis Едно од истражувањата на Verizon од 2014 година фокусирано на сопствениците на мали претпријатија донесе прилично интересни резултати за прашањето “Како потрошувачите дознаваат за вашата компанија?”. Дури 85% од испитаните сопственици на мали претпријатија одговориле дека најчесто новите клиенти ги ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365