Home » Tag Archives: расистичка реклама

Tag Archives: расистичка реклама

Заради расистичка реклама, демолирани H&M продавниците во Јужна Африка

Претходно, брендот во оваа земја беше критикуван поради тоа што не користи црни модели во своите реклами. Но, кога тие одлучија да ја применат оваа практика, не можеа да направат поголема грешка Револтот предизвикан од “расистичката слика на производите” на веб-страницата на H&M, кулминираше со насилство, така што дел од ... Read More »

Dove се извини заради расистичката реклама на Фејсбук

Рекламата прикажува црна жена покрај која се наоѓа еден од производите на Dove за нега на телото. Жената на себе има маичка во боја на својата кожа. Следната слика – таа ја соблекува маичката и се претвара во бела жена. Третата слика која се споделуваше на социјалните мрежи покажува друга ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365