Home » Tag Archives: РСБСП

Tag Archives: РСБСП

„Не летај, летувај“ заедничка кампања на МВР и РСБСП за намалување на сообраќајните незгоди

Едукација и подигнување на свеста за безбедно и одговорно патување во текот на летото и намалување на бројот на сообраќајни незгоди и жртви во нив е целта на едукативната кампања „Не летај, летувај“, што ќе се реализира во следните два месеци од страна на Министерството за внатрешни работи и Републички совет ... Read More »

Јавните личности праќаат порака: Го сакам градот безбеден!

Глумци, пејачи, новинири, спортисти, водители и останати јавни личности… сите во еден глас праќаат порака „Го сакам градот безбеден“, и со тоа  даваат поддршка на новата едукативна активност на РСБСП која го носи токму овој наслов, а има за цел подигнување на сообраќајната култура и свест во секој град и ... Read More »

Несекојдневни и впечатливи – бронзени девојки во третата фаза од кампањата „Младост без лудост“

Доловувајќи го нескротливиот дух и изобилството енергија што ги поседува секој млад човек, на креативен и несекојдневен начин, со изглед што веднаш паѓа во очи и не останува незапаметен, вчеравечер, во ноќните клубови во Скопје, четири млади девојки, ја најавија третата фаза од сѐ популарната кампања на Републичкиот совет за ... Read More »

Нова кампања на РСБСП – „Разбуди ги позитивните навики во сообраќајот!“

Пролетта е годишно време на будење, позитивно расположение и промени, а Разбуди ги позитивните навики во сообраќајот е слоган под кој Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, ќе ја претстави и ќе ја реализира новата пролетна едукативна кампања за одговорно учество во сообраќајот и за почитување на сообраќајните ... Read More »

„Вози женски – вози одговорно“, нова сообраќајно-едукативна акција на РСБСП

„Ако возењето со максимална претпазливост е женски, тогаш јас сакам да возам женски. #ВозиЖенски #ВозиОдговорно – ова е една од пораките кои јавните личности и РСБСП ги праќаат во рамки на едукативната акција организирана за 8 март, празникот на жената. Да се биде жена-возач воопшто не е лесна работа бидејќи ... Read More »

Интервју со Стојче Стаменковски, претседател на РСБСП – “најкреативната“ институција во Македонија!

Денешен гостин на Маркетинг365, е Г-дин Стојче Стаменковски, претседател на РСБСП (Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата), институцијата која изминатиов период реализираше неколку одлични едукативни кампањи кои имавме можност да ги пренесеме и нашиот портал. Повеќе за тоа како оваа институција гледа на континуираната комуникација со граѓаните преку ... Read More »

“Животот е подеднакво кршлив” – РСБСП стартува со нова кампања

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата продолжува со реализација на најавените кампањи.  Новогодишните празници се период од годината на убаво расположение, забави, но и алкохол и брзо возење.  За таа цел во наредниот период ќе се реализира кампањата “Животот е подеднакво кршлив” во која главниот акцент ќе биде ... Read More »

“Да ги заштитиме децата во сообраќајот” – кампања на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) започна кампања насловена како “Да ги заштитиме децата во сообраќајот”, која ќе се реализира во наредниоте три месеци во соработка со МВР, МОН, ОБСЕ и единиците на локалната самоуправа. “Вози како секое дете на улица да е твое дете”, “Гушни ги децата дома, но ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365