Home » Tag Archives: социјални мрежи (page 6)

Tag Archives: социјални мрежи

Иднината на ПР-от: Меѓу сонот и јавето

Усогласување на комуникациските стратегии со потребите на бизнисот го истисна справувањето со дигиталната еволуција и социјалните медиуми од листата на приоритетни теми со кои професионалците од областа на односите со јавноста и комуникацискиот менаџмент сметаат дека ќе се соочуваат во годините што претстојат. Ваквото на изглед „враќање кон корените“ е ... Read More »

Инфографик кој е убаво да го имате – сите димензии кај социјалните мрежи

Веројатно често ни се случува да сакаме да промениме определена фотографија, дали профил или позадинска на повеќе социјални мрежи и неретко сме “одбивани“ од платформата дека димензиите на фотката не ни соодветствуваат за местото каде сакаме да ја поставиме. Во Вакви ситуации корисен е инфографиков (направен од TentSocial) подолу каде ... Read More »

“Фејсбук и Твитер“ се сè повеќе на мобилен. Време е да им се приклучиме !

Ако се верува на истражувањето кое го направи eMarketer , прашање на време е кога користењето на социјалните мрежи на мобилен ќе го надмине нивното користење преку персонален компјутер. За Твитер е јасно дека од старт е измислен за користење на мобилен.. а со новиве апликации и Фејсбук и Google + се ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365