Home » Tag Archives: социјални мрежи (page 5)

Tag Archives: социјални мрежи

5 едноставни начини како да ја подобрите Вашата Facebook страница

Автор:  Владимир Шапардановски. Ќе се обидам да ви дадам неколку едноставни совети како да ја подобрите Вашата Facebook страница. Некои работи сигурно ги знаете и веќе сте ги имплементирале во Вашата страница, а има и „ситници“ за кои не сте биле спремни да одвоите време а се важни во Вашата работа. ... Read More »

Сите димензии кои треба да ги знаете за совршен дизајн на социјалните мрежи

Гостинска статија на Владимир Шапардановски. Социјалните платформи цело време се менуваат, најчесто се менува дизајнот и изгледот на истите. Тоа го прават за да останат „свежи“ и интересни за корисниците. Тоа значи дека треба да бидете во тек со најновите графички измени, за Вашите страни да изгледаат добро. Ќе се задржиме ... Read More »

5 алатки кои ќе Ви помогнат визуелно да ги подобрите Вашите социјални медиуми.

Гостинска статија на Владимир Шапардановски. Слободни и бесплатни фотографии Ако барате фотографии со висока резолуција кои слободно можете да ги превземете без никаква надокната, Ви предлагам  две веб страници кои го нудат тоа Првата е Unsplash, која има голема архива на фотографии. Малку треба да се намачите додека ги најдете  тие што ... Read More »

Wave 8 : Потрошувачите се врзуваат со брендовите кои ги задоволуваат нивните основни потреби

Брендовите треба подобро да ги разбираат социјалните мрежи и нивното користење од страна на денешните потрошувачи бидејќи само преку разбирање на потребите и амбициите на потрошувачите и овозможувањето содржина која станува општествен продукт, брендот може да изгради цврсти и вредни односи со конзументите. Агенцијата Универзал Медиа ги објави резултатите од ... Read More »

Како и колку содржина споделуваат трите мобилни оператори во Македонија?

Поттикнати од податоците од истражувањето за содржина на локални брендови кое го реализира Агенцијата Рејтинг во пресрет на AllWeb конференцијата за интернет маркетинг (истражувањето го најавивме вчера на овој ЛИНК) направивме дополнително истражување и подлабока анализа на компаниските Фејсбук фан страници на 3-те мобилните оператори во Македонија како претставници на ... Read More »

Во Македонија започна со работа “SIA” – првата агенција за social media intelligence

Social Media Intelligence е нова алатка во интернет работењето која зема сериозен замав во светот. Оваа истражувачка алатка ја користат влади, организации, компании и индивидуи кои сакаат да приберат информации клучни за нивното функционирање и развој. Во моментов, SIA (Social Intelligence Agency) е првата и единствена агенција во Македонија која ја ... Read More »

Расте влијанието на социјалните мрежи врз телевизијата

(СВЕТ) – Влијанието на социјалните мрежи врз телевизијата постепено расте од година во година, покажа најновото истражување на агенцијата Нилсен. Со појавата на таблетите, лаптоп компјутерите и смартфоните, ТВ гледачите сега имаат прилика додека ја гледаат својата омилена телевизиска емисија, спортски натпревар или филм во исто време (а и пред ... Read More »

Социјалните мрежи и изборите во Македонија

Заедно со уште неколку други активни корисници на социјалните медиуми (@Skraci и @Shod_ae), јас (BorisUnited) и колегата Гоце Пачемски (@Pacemski_G ) имавме прилика да “гостуваме“ со наши коментари  во текстот на новинарот Јане Димески (@Janakija) за порталот Телеграф со наслов  “Кампања : Неопределените сакаат да ги придобијат преку социјалните мрежи“ каде колку ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365