Home » Tag Archives: фактор

Tag Archives: фактор

Денеска стартува со работа порталот “Женски Магазин“

По 5 години развој на проектот Фактор.мк, својата понуда компанијата ја шири со нов веб производ. Од денес, на медиумскиот пазар, понежниот пол ќе може да го чита „ Женски магазин “. Медиумската групација на компанијата Фактор Портал ДОО покрај порталот Фактор.мк и ТВ емисијата “Фактор Магазин“ од денска е збогатена со уште еден ... Read More »

Истражување: Колку пари од реклами заработуваат порталите во Македонија?

Најголем предизвик при изработката на оваа анализа и пресметка ни претставуваше фактот да определиме кои портали ќе ги вклучиме во естимацијата имајќи го во предвид фактот што на пазарот има повеќе од 100 интернет медиуми кои се борат за парче од огласувачкиот колач во Македонија. Голема помош добивме од најголемите ... Read More »

Истражување на Медиана – Фактор има надпросечна публика

Како што објави Фактормк, според резултатите на Target Group Index истражувањето на Медиана за најважните потреби на компаниите во поглед на истражување на потрошувачите, медиумите, пазарот и конкуренцијата, порталот Фактор се издвојува на онлајн просторот во Македонија во повеќе параметри и е над просекот кога стануваат збор неговите читатели, особено ... Read More »

Денеска премиера на телевизискиот проект Фактор 24

Денеска со почеток од 23:00 часот стартува телевизискиот проект на порталот Фактор, насловен како ФАКТОР24 – реализиран во соработка со телевизијата “24 Вести“ „ФАКТОР 24“ е замислен како уникатен ТВ формат кој ќе обработува општествено економски теми од Македонија и регионот, каде на едноставен, јасен и приeмчив начин ќе ги отвари ... Read More »

Порталот “Фактор.мк“ прослави три години постоење

Еден од водечките економско-информативни портали на македонското интернет небо “Фактор.мк“ (www.faktor.mk) денеска прославува три години постоење. Во овој кус период, “Фактор“, успеа да се наметне како еден од најпрофесионалните медиуми кој будно ги следи сите економски и политички случувања во земјава и светот и преку бројни анализи, истражувања и ексклузиви ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365