Tag: Фајзер

Фејсбук откри маркетинг агенција која ширела дезинформации против анти-ковид вакцините

Во својот извештај за „координирано неавтентично однесување“ во јули 2021, Фејсбук објави дека избришале инфлуенсерска кампања која ширела таргетирани дезинформации ...