Home » Tag Archives: храна

Tag Archives: храна

Што прави Slow Food во Македонија? Разговараме со Елена Каровска

Разговор со Елена Каровска програмски координатор на кампањата „Биодиверзитет на млеко“ и неколку други проекти на „Слоу Фуд Битола“. M365: Slow Food не е класична организација, таа е движење кое промовира различни сфери кои го промовираат земјоделството, храната, околината…Раскажете ни малку повеќе за нејзините почетоци во Македонија.. Ме радува што ... Read More »

Нови правила за означување на храната во ЕУ

„Новите барања на ЕУ за означување на храната – законска обврска на домашните оператори со храна од јуни 2015 година“,беше тема на вчерашната прес конференција и работилницата која во организација на Агенцијата за храна и ветеринарство и Стопанската комора на Македонија се одржа вчера за членките на Комората. Како што истакна м-р ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365