Home » Tag Archives: alibaba

Tag Archives: alibaba

MediaCom нова медиска агенција на компанијата Alibaba!

Компанијата Alibaba ја именува MediaCom за своја медиска агенција, која ќе управува со медиската стратегија и закупот, во рамките на напорите на кинескиот гигант за е-трговија да ја продолжи својата амбициозна меѓународна експанзија, особено на американскиот пазар. Назначувањето следеше после питчот во кој беа вклучени Publicis Media, Dentsu Aegis и ... Read More »

Што вели основачот на “Alibaba“ за тоа како треба да ја развивате кариерата

Интернет-претприемачот и сопственик на online џинот “Alibaba”, Џек Ма на едно свое гостување пред студенти и млади претприемачи сподели дел од своето искуство и повеќе совети како тој гледа на развојот на својата кариера и што мисли како еден човек треба да се развива професионално „Еднаш во животот обидете се во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365