Home » Tag Archives: Carat

Tag Archives: Carat

Carat повторно прогласена за најдобра медиска агенција во светот

Carat е прогласена за медиска агенција бр. 1 во светот од меѓународната истражувачка компанија RECMA која деновиве го претстави својот традиционален Network Diagnostics – Qualitative Evaluation извештај. Агенцијата ја зазема првата позиција во рангирањето без прекин од 2013 година и повторно е дефинирана за првак по девет пати во последните ... Read More »

Извештајот на Агенцијата за медиуми Carat предвидува т.н “Робустен моментум” во 2017

Најновите предвидувања на медиумската агенција Carat покажуваат континуиран позитивен моментум со раст од 4,4 % во 2016 во однос на глобалното трошење за адвертајзинг. Дигиталните медиуми се реафирмираат како главни двигатели на растот. Оваа глобална медиумска мрежа своите анализи и предвидувања ги базира врз основа на податоците од 59 различни пазари ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365