Home » Tag Archives: Dove

Tag Archives: Dove

Dove се извини заради расистичката реклама на Фејсбук

Рекламата прикажува црна жена покрај која се наоѓа еден од производите на Dove за нега на телото. Жената на себе има маичка во боја на својата кожа. Следната слика – таа ја соблекува маичката и се претвара во бела жена. Третата слика која се споделуваше на социјалните мрежи покажува друга ... Read More »

Dove во Велика Британија направи нови пакувања на гелови за туширање кои ги имитираат различните облици на тела

Со „Real Beauty Bottles“ пакувањата брендот ги преточи идеалите на својата кампања и во дизајн на амбалажата Веќе повеќе од десет години, Dove спроведува кампања „Real Beauty“ која ги преиспитува нашите идеи за тоа што е убавината, што таа значи, и зошто за неа имаме мислење какво што имаме. Неодамна ... Read More »

Mannequin предизвик во стилот на Dove

Во својот најнов проект како дел од веќе култната кампања “Real Beauty”, Dove го направи популарниот mannequin предизик, во свој стил :) Група на разнолики жени се собра во бутик со облека и направија мали проемени на акцијата. Во духот на предизивикот, тие стојат “замрзнати“ во сложена кореографија, но всушност ... Read More »

Dove и Twitter изградија алатка која ќе мери колку се позитивни или негативни вашите твитови

Откако пред една година за прв пат се здружија за да се борат против негативните твитови, Dove и Twitter сега одат еден чекор повеќе во нивното истражување како социјалните медиуми влијаат врз самодовербата. Тимот лансираше нова фаза во нивната #SpeakBeautiful кампања со алатка која ги издвојува зборовите поврзани со физичкиот ... Read More »

“Просечни“ или “убави“ ?

Козметичкиот бренд Dove веќе неколку пати преку инспиративни видеа ја претставуваше убавината на луѓето, особено на жените. Овојпат има уште една кампања со која сака да ја подигне самодовербата кај жените и да им го промени мислењето за себе. Тоа го прави на едноставен, но многу практичен начин. На влезот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365